Δροσερό και ξεχωριστό γλυκό με έντονη γεύση
Υλικά
Για 2-4 άτομα
5 φύλλα ζελατίνας
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια χυμό...
φρούτων (βύσσινο ή φράουλα)
600 γραμμάρια βύσσινα καθαρισμένα πολτοποιημένα
200 γραμμάρια βύσσινα χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα βύσσινα στο μπλέντερ να γίνουν πουρές. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ελαφρύ σιρόπι, το αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα 5 φύλλα ζελατίνας και τον πουρέ βύσσινου και τον χυμό.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα για 20 λεπτά στη κατάψυξη και για 3 - 4 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.
Όταν αρχίσει και κρυώνει το μείγμα μας, τότε ρίχνουμε και τα ολόκληρα βύσσινα χοντροκομμένα.
Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά
Πηγή:sidagi.gr
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου