Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Συμφωνούν για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις

Σύγκλιση απόψεων για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), που ολοκληρώθηκε χωρίς να παρθεί κάποια απόφαση για κινητοποιήσεις.

Τα μέλη των παρατάξεων δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε διαδικαστικά θέματα, παρά το γεγονός ότι η...
πλειοψηφία των παρατάξεων συμφωνεί για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των εξετάσεων με την μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανομένων.

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, που πρόσκεινται στη Ν.Δ., πρότειναν να ληφθεί η απόφαση με κάλπη και να ψηφίσουν οι καθηγητές, κάτι που προκάλεσε τη διαφωνία των συνδικαλιστών της παράταξης των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων, η πλειοψηφία των οποίων πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι καθηγητές αυτοί υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί η κάλπη να υποκαταστήσει τη γενική συνέλευση.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ πρότειναν 48ωρη απεργία πριν τις εξετάσεις και συγκεκριμένα στις 14 και 15 Μαΐου, και αμέσως μετά γενική συνέλευση για να καθορισθεί η πορεία των κινητοποιήσεων.

Μετά από συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερο από επτά ώρες, η συζήτηση διεκόπη λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, για την επόμενη Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος δήλωσε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη διακοπή της συνεδρίασης, ότι οι διαφωνίες ήταν σε επί μέρους θέματα.

Στα κύρια ζητήματα εναντίον των οποίων αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί είναι η αύξηση του ωραρίου από την ερχόμενη σχολική χρονιά που αρχίζει το Σεπτέμβριο, η πρόθεση για απολύσεις αναπληρωτών και για κλείσιμο σχολείων, αξιολόγηση, απολύσεις, κλπ.

Στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ η ΔΑΚΕ (πρόσκειται στη Ν.Δ.) έχει 3 έδρες, η ΠΑΣΚ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ) έχει 3 έδρες, οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ) έχουν 2 έδρες, οι Παρεμβάσεις (πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) 1 έδρα και το ΠΑΜΕ (πρόσκειται στο ΚΚΕ) 2 έδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου