Γιώργος Κεβόπουλος |
Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης
Συμμορία που έκανε κατ' επάγγελμα εμπόριο ναρκωτικών, επικεφαλής της οποίας ήταν ο γνωστός στις "πιάτσες" ως Τζώνη, Γιάννης Κουτουμάνος, χαρακτήρισε τους "Locos c" ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου Γιώργος Κεβόπουλος, κατά την πολύωρη κατάθεσή του, σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ο τελευταίος ήταν ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των "Locos c", που άρχισε την προηγούμενη Παρασκευή, για τη σύσταση συμμορίας, ξυλοδαρμούς, εμπόριο και χρήση ναρκωτικών.
Ο κ. Κεβόπουλος, υποστηρίζοντας ότι το τμήμα του, έκανε σωστά τη δουλειά του, ενώ σε ερωτήσεις του εισαγγελέα Εφετών Βορείου Αιγαίου Παναγιώτη Καψιμάλη, ξεκαθάρισε ότι...
επτά από τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων οι, Κοτατής, Κουλουριώτης, Ντούσκος και Σακελαρίδης, έκαναν κατ' επάγγελμα εμπόριο ναρκωτικών και μαζί με τον Γιάννη Κουτουμάνο, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής τους, είχαν συστήσει τη συμμορία των "Locos c".
Μάλιστα, τόνισε ότι σε καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία του Κουτουμάνου με τον Κοτατή, λέει ο πρώτος στον δευτέρο: "Έλα από 'δώ, για να πάμε στη συνάντηση (για μια συναλλαγή), και πάρε και το όπλο μαζί σου".
Αίτημα Κοτατή
Ακούγοντας ο Κοτατής τον διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών να αναφέρει τα παραπάνω για εκείνον, πετάχτηκε και ζήτησε από την έδρα να του επιτρέψει να επιστρέψει στο κελί της φυλακής και να μην παρίσταται στη δίκη, διότι τα όσα ακούει από τον κ. Κεβόπουλο, του κάνουν κακό, στη διαδικασία του προγράμματος αποτοξίνωσης που παρακολουθεί.
Η έδρα έδειξε κατανόηση στο αίτημά του, κάνοντας το αποδεκτό.
Το ιστορικό της δράσης των "Locos c"
Στη συνέχεια ο διοικητής του τμήματος Ναρκωτικών Χίου, έκανε μια ιστορική διαδρομή, όσον αφορά τη σύσταση και τη δράση της συμμορίας, τονίζοντας ότι ο πρώτος πυρήνας, δημιουργήθηκε το 2007. Αρχικά, ναρκωτικά στη Χίο, διακινούσαν τρεις ομάδες, μια που αποτελούνταν από Έλληνες και δύο από Αλβανούς. Και οι τρεις έκαναν τις προμήθειες τους σε ναρκωτικά από Αλβανούς.
Τα πλοκάμια της δράση της, είχαν επεκταθεί στους χώρους των σχολείων, στην προκυμαία του λιμανιού του νησιού μας, τρομοκρατούσαν κόσμο, έκαναν εμπρησμούς, προσηλύτιζαν ανήλικα μέλη. Κύριος χώρος που κινούνταν ήταν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ στη διάθεσή τους για τους εκφοβισμούς είχαν δύο όπλα, το ένα εκ των οποίων ήταν καλάσνικοφ, που βρέθηκαν από την αστυνομία σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, μετά από υπόδειξη των κατηγορουμένων.
21 κατηγορούμενοι κατονομάστηκαν ως βαποράκια
Στη συνέχεια κατονόμασε 21 κατηγορούμενους, ως χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι περιστασιακά διακινούσαν μικρές ποσότητες, ως "βαποράκια", για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες.
Ενώ, για τρία ακόμα άτομα, είπε ότι είχαν ρόλους, ο ένας του μεταφορέα, ο άλλος του μεσολαβητή για την εξεύρεση πελατών και ο τρίτος μόνο του χρήστη ναρκωτικών.
Τέλος, ο κ. Κεβόπουλος, τόνισε ότι και τα μέλη του τμήματος δίωξης ναρκωτικών που διοικεί, σε μια προσπάθεια να βάλει στο σωστό δρόμο τα παιδιά, που είχαν λάξευση προς την παραβατικότητα, τα προσέγγισαν και μίλησαν μαζί τους, για να τα συνετίσουν.
Κατά σημερινή διαδικασία, εξετάστηκε άλλος ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο τμήμα δίωξης ναρκωτικών, καθώς και ένας λιμενικός, που ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ντούσκου, συγγενής του, που κατέθεσε ότι σε γενικές γραμμές, ο τελευταίος ήταν καλό παιδί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου