Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Με γερασμένα canadair θα αντιμετωπίσουμε τις φωτιές

Τεράστια είναι τα προβλήματα στη στελέχωση και την υλικοτεχνική υποδομή για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού, παραδέχθηκε ο υπουργός Νίκος Δένδιας.

«Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε –και ελπίζω να μη μας κοστίσει– είναι το πολύ γερασμένο υλικό μας», είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας απο το βήμα της Βουλής, σύμφωνα με την Καθημερινή, αποτυπώνοντας την...
κατάσταση ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών τη θερινή περίοδο.

“Η χώρα έχει μεγάλο έλλειμμα στα υλικά μέσα” παραδέχθηκε ο Ν. Δένδιας, αναφερόμενος στις δυνάμεις της πυροσβεστικής ενόψει καλοκαιριού. Ο στόλος των αεροσκαφών, είπε, είναι γερασμένος και χρειάζεται αλλαγή. “Ιδιαίτερα τα παλιά αεροσκάφη canadair 215 μόνο με με τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες και της Πολεμικής Αεροπορίας μπορούν και υπηρετούν τις ανάγκες του Έλληνα πολίτη" πρόσθεσε.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ακόμα ότι "έχουμε, μεγάλο πρόβλημα και στα αυτοκίνητα. Γίνονται προσπάθειες και από το εσωτερικό να τρέξουν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και να υπάρξει κάποια βοήθεια από ξένες ευρωπαϊκές χώρες για να πάρουμε καινούρια αυτοκίνητα"!

Με αφορμή ερώτηση της  Μαρίας Διακάκη (ΣΥΡΙΖΑ) ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παραδέχθηκε πως υπάρχει και πρόβλημα έλλειψης μονίμου προσωπικού, ωστόσο προανήγγειλε ότι θα καλυφθούν τα κενά με εποχικούς.

"Βρισκόμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εφόσον μας επιτραπεί και υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα να προβούμε στις προσλήψεις" επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου