Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αρκετές νεφώσεις σήμερα Πέμπτη 28/3 στη Χίο


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά, βόρεια ηπειρωτικά και τη Θεσσαλία περιμένουμε σήμερα  Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 10 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου, 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 22 βαθμούς στην Κρήτη και από 14 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα βορειοανατολικά τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα βόρεια μέτριοι 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα  Πέμπτη 28/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από αρχικά από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς όπου βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ και στο Σαρωνικό σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς τοπικά μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες. Στη Θράκη τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στο βόρειο ιόνιο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές και βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρασκευή 29-03-2013
Καιρός: στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο στα νότια.

Σάββατο 30-03-2013
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Κυριακή 31-03-2013
Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Δευτέρα 01-04-2013
Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απογεύματα υπόλοιπα νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στα ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση

Τρίτη 02-04-2013
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες από τη νύχτα θα ενταθούν.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου