Πρωτότυπα και πεντανόστιμα σοκολατάκια!
Υλικά για 8-10 άτομα:
500 γραμμάρια κουβερτούρα υγείας
179 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
11 γραμμάρια...
γλυκόζη
29 γραμμάρια κονιάκ
8 γραμμάρια γκραν μαρνιέ
κακάο
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη γλυκόζη μέσα στην κρέμα γάλακτος με το γκραν μαρνιέ ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Όταν λιώσει η γλυκόζη, κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 10 λεπτά.
Όταν ενσωματωθεί η σοκολάτα, ρίχνουμε το κονιάκ ανακατεύοντας συνέχεια.
Σε ένα μπολ κάνουμε μικρά μπαλάκια τα τρουφάκια μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πηγή: sidagi.gr
Κόβουμε την επόμενη μέρα τα σοκολατάκια σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια και τα βάζουμε σ΄ ένα μπολ με κακάο και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου