Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Μείωση φόρου για δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης

Μείωση φόρου για δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισηςΠρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον»

Οδηγίες για την έκδοση βεβαιώσεων δαπανών που αφορούν σε επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων προς φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» παρέσχε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο, για όσους έχουν υπαχθεί στο Πρόγραμμα, το ποσό του φόρου που προκύπτει από την κλίμακα μειώνεται κατά...
10% του ποσού της δαπάνης για επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και έως του ποσού των 3.000 ευρώ. Έτσι, ο ωφελούμενος του Προγράμματος υποχρεούται για πέντε έτη να τηρεί φάκελο έργου στον οποίο θα έχει όλα τα παραστατικά δαπανών για τις ενεργειακές επεμβάσεις.

Για να κάνει δε χρήση του φορολογικού κινήτρου θα πρέπει να χορηγείται από τα συνεργαζόμενα τραπεζικά ιδρύματα βεβαίωση δαπανών που θα συνυποβάλλεται αντί των πρωτότυπων παραστατικών δαπανών στην αρμόδια εφορία του φορολογουμένου, προκειμένου να τύχει της φορολογικής έκπτωσης για το τμήμα των δαπανών για το οποίο δεν έχει επιχορηγηθεί από το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» κατά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου