Υλικά
Για 4-6 άτομα
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1/2 κλωναράκια βανίλια
1 σφηνάκι ποτό μπράντι
400 γραμμάρια...
κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια άγλυκο κακάο
300 γραμμάρια βούτυρο
Σε μια κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη κι ανακατεύετε να διαλυθούν οι κόκκοι. Προσθέτετε το κακάο, ανακατεύετε ξανά να ενσωματωθεί καλά κι αποσύρετε από τη φωτιά.
Προσθέστε το βούτυρο και την κουβερτούρα κομμένη ή σε ξύσμα κι ανακατεύετε ζωηρά. Αν θέλετε προσθέτετε τη βανίλια και το μπράντι.
Σουρώνετε το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Πηγή: sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου