Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ερωτήσεις βουλευτών για τις δηλώσεις Γιλμάζ

Σωρεία ερωτήσεων προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Προστασίας του Πολίτη προκαλούν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, περί εμπρησμών σε ελληνικά δάση, κατά την περίοδο 1995-1997, από πρόσωπα που χρηματοδοτούντο μέσω μυστικών κονδυλίων που διέθετε η τουρκική κυβέρνηση.

Πέντε βουλευτές του... ΠΑΣΟΚ, (Δημήτρης Κουσελάς, Χρήστος Πρωτόπαπας, Ανδρέας Μακρυπίδης, Παναγιώτης Ρήγας, Δημήτρης Καρύδης), ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑΟΣ, Γιάννης Κοραντής και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ζητούν από την κυβέρνηση με ερωτήσεις που κατέθεσαν σήμερα, να αξιώσει διευκρινίσεις και αποκατάσταση των ζημιών από την τουρκική κυβέρνηση, όπως επίσης και να τεθεί το ζήτημα ενώπιον των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε..

Σε ελαφρώς διαφορετικό πνεύμα, ο επικεφαλής του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς, ζητά επίσης να μάθει εάν οι ελληνικές αρχές είχαν στο παρελθόν πληροφορηθεί και ενημερώσει τους πολιτικούς τους προϊσταμένους για τη δράση των Τούρκων πρακτόρων, και σε τι ενέργειες προέβησαν οι πρώτοι.

Ερώτηση, τέλος, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου