Το μυστικό υλικό είναι η μαστίχα
Αρχικά,σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 450 ml κρασί Μαυροδάφνη και 350 ml κόκκινο κρασί.
Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε τα κρασιά να βράσουν.
Προσέχουμε επειδή συχνά ο αφρός θα πηγαίνει προς την...
επιφάνεια της κατσαρόλας,να ξαφρίζουμε.
Πριν αρχίσουν να βράζουν,μόλις ζεσταθούν,υπολογίζουμε 10 λεπτά και ρίχνουμε το πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσουν τα κρασιά μαζί με το πιπέρι μέχρι να μείνουν σχεδόν 2/3 φλιτζανιού.
Μόλις δέσει η σάλτσα,την αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τη σουρώνουμε.
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τη μαστίχα και ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε τη σάλτσα.
Συνδυάζεται με κρεατικά.
Υλικά
450 ml κρασί Μαυροδάφνη
2 σταγόνες μαστιχέλαιο ή ½ κουταλιά σκόνη μαστίχας
350 ml κόκκινο κρασί
5-6 κόκκοι μαύρου πιπεριού
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πηγή:sidagi.gr
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου