Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πολιτική συνέντευξη, εφ' όλης της ύλης, παραχώρησε στα ΜΜΕ Σάμου ο βουλευτής Χίου Κωστής Μουσουρούλης


Ο Βουλευτής Χίου Κωστής Μουσουρούλης και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της Ν.Δ., σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ Σάμου την Παρασκευή 17 Ιουνίου, τόνισε μεταξύ άλλων για τα παρακάτω θέματα:

  • Για την πολιτική επικαιρότητα:
Ο πρωθυπουργός, οδήγησε τα πράγματα σε οριακό σημείο με αλλοπρόσαλλες και επιπόλαιες ενέργειες. Ο ίδιος, αποδυναμωμένος και απομονωμένος αφού ανάλωσε και τα τελευταία πολιτικά του αποθέματα, συγκρότησε μια «υπηρεσιακή», κατά τη γνώμη μου, Κυβέρνηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί ένα μεγάλο θέμα, χωρίς να έχει τα εχέγγυα. Εκτός από τις αρμοδιότητες που περιφέρονται από υπουργείο σε υπουργείο, γεγονός που αποδεικνύει αυτοσχεδιασμό, δημιούργησε και μια νέα πολιτική πραγματικότητα. Από χθες, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν εκλογές.
Εμείς, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση, και το έχουμε αποδείξει αυτό με τη στάση μας στη Βουλή, έχουμε προτείνει πως θα αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του Έλληνα και θα διασφαλιστεί προοπτική για τη χώρα που, σήμερα, έχει χρεοκοπήσει ηθικά. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στην ίδια κατεύθυνση και με την ίδια υπεύθυνη στάση.

  • Για τα ψευτο-διλήμματα της Κυβέρνησης, την 5η δόση και τα σενάρια αποχώρησης από την Ευρωζώνη:
Θα σας θυμίσω ότι το πιο πρόσφατο από τα πολλά διλήμματα που έθεσε η Κυβέρνηση, ήταν η καταβολή της 5ης δόσης. Το δίλημμα αυτό, το επανέφερε εντονότερα και η ίδια η Επίτροπος, η οποία μίλησε ακόμα και για έξοδο από το ευρώ, δημιουργώντας νέα προβλήματα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα αλλά και μεγάλο εκνευρισμό στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ως πρώην στέλεχος της Επιτροπής, εξεπλάγην και από την άγνοια της Επιτρόπου σχετικά με το νομικό πλαίσιο της Ευρωζώνης. Ακόμα και συμφωνία να μπορούσε να υπάρξει για  έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ και να στηριχθεί και νομικά, η όποια απόφαση μπορεί να ληφθεί μόνο με ομοφωνία, δηλαδή με τη σύμφωνη γνώμη και της Ελλάδας.  Ως εκ τούτου, επρόκειτο για μια ακόμη συγχορδία μεταξύ ανωτάτων παραγόντων της Ε.Ε  και της Κυβέρνησης, η οποία ήθελε να βάλει και αυτό το εκβιαστικό δίλημμα πάνω από το κεφάλι του ελληνικού λαού. Απόδειξη είναι ότι μόλις προχθές ο εκπρόσωπος τύπου του Όλι Ρεν, προανήγγειλε την καταβολή της 5ης δόσης των 12 δισ. ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το μερίδιο του ΔΝΤ.
Η αβεβαιότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, ενώ γνωρίζουν ότι η χώρα βρίσκεται στην εντατική, ανοίγουν την πόρτα του θαλάμου στα μικρόβια, αυξάνοντας τους κινδύνους!

  • Για τη σενάρια περί πιθανής κατάρρευσης της χώρας και τις υποσχέσεις της Κυβέρνησης:
Δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχει κοινοβουλευτικό κόμμα που έχει απεργαστεί σενάρια που να θέτουν τη χώρα σε κίνδυνο. Δεν τολμώ ούτε να σκεφτώ ότι υπάρχει πολιτικός που εξυπηρετεί σενάρια ολέθρου. Έχουμε όμως έναν πρωθυπουργό ο οποίος δεν μπήκε στον κόπο να σχεδιάσει το παραμικρό για την επόμενη μέρα και μια Κυβέρνηση η οποία δεν εκτίμησε ούτε την οικονομική συγκυρία, ούτε και τις επιπτώσεις του δημόσιου λόγου της σε διεθνές και εσωτερικό επίπεδο. Σας θυμίζω δε ότι την εποχή που εμφανίστηκαν οι πρώτες επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ο σημερινός πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως, υποσχόταν στον ελληνικό λαό «νέα ευημερία»! Λες και δεν έβλεπε και δεν άκουγε τι συνέβαινε παντού στον κόσμο.    

  • Για τις συγκεντρώσεις στις πλατείες:
Το μήνυμα από τις πλατείες, όπως εγώ το εισπράττω, είναι ότι ο κόσμος θέλει αποκατάσταση των θεσμών στη χώρα. Και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα [...] Όσοι παίζουν επικίνδυνα με τις πλατείες νομίζω ότι θα συντριβούν στη συνείδηση του κόσμου. Δικό μας χρέος είναι να περάσουμε ένα μήνυμα ηρεμίας και αισιοδοξίας στους πολίτες.

  • Για τις δημοσκοπήσεις, τη διαφορά της ΝΔ από το Πασόκ και την επόμενη μέρα:
Η ΝΔ έχει κατορθώσει τους τελευταίους μήνες το ακατόρθωτο. Να υπερκαλύψει τη διαφορά των 10,5 μονάδων του Οκτωβρίου 2009. Αυτό είναι άλμα. Το αν έχει ή όχι κυβερνητική δυναμική θα το κρίνουν οι πολίτες. Εμείς προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα. Και δε μιλώ μόνο για τον προγραμματικό λόγο του Ζαππείου, αλλά και για τη δουλειά που γίνεται στους τομείς πολιτικής ευθύνης της ΝΔ. Οι πολίτες με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, θα κρίνουν -το κάνουν ήδη [...] Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μέρα με την ημέρα. Εμείς θα εντείνουμε την προετοιμασία μας, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε πραγματικά για το μέλλον της χώρας.

  • Για την τοποθέτηση του Ε. Βενιζέλου (ως συνταγματολόγου) στο Υπ. Οικονομικών:
Δεν νομίζω ότι το ζήτημα έχει να κάνει με την ακαδημαϊκή κατάρτιση ενός Υπουργού, αλλά με το πολιτικό του εκτόπισμα και κύρος. Το πρόβλημα της χώρας, αυτή τη στιγμή, δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό. Άρα, ένα πολιτικό πρόσωπο με τη βαρύτητα που έχει ο κ. Βενιζέλος σε σχέση με τον προκάτοχό του, δημιουργεί τουλάχιστον μεγαλύτερη προσδοκία. 

  • Για τον Κώστα Καραμανλή και την Κυβέρνηση της ΝΔ.
Η κρίση άλλαξε βίαια τα πράγματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν λειτούργησε ποτέ ως πολιτικός τσαρλατάνος. Σας θυμίζω ότι η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή αποφάσισε εγκαίρως τρία πράγματα: 
Πρώτον: Ήταν η πρώτη στην Ευρωζώνη που εγγυήθηκε τις καταθέσεις για να αποκαταστήσει την ηρεμία στην αγορά. 
Δεύτερον: Ψήφισε συγκεκριμένα μέτρα, τον Ιούνιο του 2009, για να αναχαιτίσει το κύμα της ύφεσης που ερχόταν μπροστά μας. 
Τρίτον: Ανήγγειλε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δημοσιονομικά μέτρα, λέγοντας την απόλυτη αλήθεια στον ελληνικό λαό. Σας θυμίζω ότι το Σεπτέμβριο του 2009, στη ΔΕΘ, ο Καραμανλής είχε προαναγγείλει πάγωμα μισθών και προσλήψεων [...]. Εμείς δεν είπαμε ποτέ ‘λεφτά υπάρχουν’ ούτε πλειοδοτήσαμε σε λαϊκισμό.

  • Για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης:
Εμείς δεν πρόκειται να υποσχεθούμε όπως ο κ. Παπανδρέου. Στο Ζάππειο θέσαμε ως πρώτη μας προτεραιότητα την αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων. Είπαμε πόσο κοστίζει και από πού θα βρεθούν οι πόροι και δεσμευτήκαμε για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου