Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τινάζεται στον αέρα το πρωτάθλημα - Συλλήψεις μεγαλοπαραγόντων για τα “στημένα”! - Λίστα με 70 κατηγορούμενους

-6 προσαγωγές και 9 συλλήψεις μετά από επιχείρηση “μαμούθ” της Αστυνομίας
- Φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των 41 αγώνων που ερευνά για στημένα η Ουέφα
- Θα απαγγελθούν κατηγορίες σε τουλάχιστον 70 άτομα, ανάμεσα τους διαιτητές, ποδοσφαιριστές και πρόεδροι ΠΑΕ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα των 41 “στημένων” αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο που εντόπισε η UEFA. Από το πρωί της Τετάρτης και μετά από εντολή της εισαγγελίας, η Αστυνομία σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε...
γιγάντια επιχείρηση  σε σπίτια και γραφεία ιδιωτών που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Συνολικά από τις 15 προσαγωγές οι 9 μετατράπηκαν, μέχρι τώρα, σε  συλλήψεις. Σχετικά με τους 9 που συνελήφθησαν, όπως διαρρέτεαι, οι τρεις είναι γνωστοί παράγοντες. ηχηρά ονόματα στον χώρο του ποδοσφαίρου, ένας προπονητής, ένας διαιτητής, ένας μάνατζερ και τρεις που έχουν σχέση με το παράνομο στοίχημα.

Όπως, επίσης, έχει διαρρεύσει τα τρία αδικήματα για τα οποία πιθανώς να ασκηθούν διώξεις είναι η στοιχηματική απάτη το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Οι 9 θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα την Πέμπτη το πρωί με το πλέον βαρύ κατηγορητήριο.

Παράλληλα έγινε γνωστό πως θα απαγγελθούν κατηγορίες σε τουλάχιστον 70 άτομα, κάποιοι εξ αυτών είναι ποδοσφαιριστές, διαιτητές, άνθρωποι μπλεγμένοι με το παράνομο στοίχημα, ακόμα και πρόεδροι ΠΑΕ.

Η αστυνομία για να φτάσει στον εντοπισμό αυτών των ατόμων χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που είχε στη διάθεση της. Υπήρχε συνδρομή των ανδρών της ΕΥΠ, ενώ μετά από απόφαση του εισαγγελέα παρακολουθούνταν τα τηλέφωνα των υπόπτων. Επίσης, λόγω του γεγονότος πως αρκετοί από τους εμπλεκόμενους φέρονται να έχουν κερδίσει τεράστια ποσά από το στοίχημα στο ίντερνετ οι ελληνικές αρχές έχουν κατεθέσει αίτημα δικαστικής συνδρομής σε 8 χώρες για να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία.

Σε παράλληλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη ελέγχονται για το αν συμμετείχαν ή για το αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες 4 διαιτητές της Superleague, αντιπρόεδροι και πρώην πρόεδροι ΠΑΕ αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στα “στημένα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου