Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μια ωραία εκδήλωση του Συλλόγου Καλαμωτούσων

Τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, μετά τη Θεία Ακολουθία και την περιφορά του επιταφίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Αττικής στο μεσαιωνικό χωριό των μαστιχοχωρίων.
Πρόκειται για μια μουσική συνάντηση με τίτλο συμβολισμοί που διοργανώνεται φέτος για τρίτη φορά, στην μικρή πλατεία του χωριού κοντά στο Ναό της Κάτω Παναγιάς.
Ο Γιώργος Περαντάκος και η Ευαγγελία Μαυρίδου (φωνή και πιάνο), θα ερμηνεύσουν υπό το φως των κεριών, τραγούδια των, Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Μαρκόπουλου, Λοΐζου, Ξαρχάκου, Σπανού σε ποίηση Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσου, Χριστοδούλου, Τριπολίτη, Ελευθερίου κ.α.
Μαζί τους, η...
Τατιάνα Θεολόγου στο τσέλο και η Σοφία Μουλακάκη, στο ακορντεόν.
Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Γιάννης Ζαφείρης, που επιλέγει και απαγγέλει ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, μαζί με τη Μαρκέλλα Φραγκομίχαλου.
Ο λόγος, η μουσική και επιβλητική ατμόσφαιρα του μεσαιωνικού χωριού, που θα είναι φωτισμένο με δάδες (με τη φροντίδα του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής, θα συνδέσει το θείο δράμα με τα ανθρώπινα πάθη, στην αναμονή για το χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Φεστιβάλ Αξάνεμος και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου