Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Πήρε κεφάλια για το «Αλεξάνδρα» ο Λοβέρδος – Απολύθηκε η διοικητής του νοσοκομείου

- Έδιωξε την επικεφαλής και τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου ο υπ. Υγείας
- Κρεβάτια υπήρχαν την ημέρα της εφημερίας αλλά τα είχαν... κρατήσει οι γιατροί για δικούς τους ασθενείς
- Συνεχίζεται η ΕΔΕ για να αναζητηθούν και οι ευθύνες των γιατρών
- Ο διοικητής του "Έλενα" επικεφαλής και στο "Αλεξάνδρα"


Την... έξοδο στη διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου έδειξε...
ο υπουργός Υγείας μετά το τέλος της ΕΔΕ για την υπόθεση της αναίτιας αναστολής εφημερίας.

Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει μετά τη διακοπή της εφημερίας του νοσοκομείου με τη δικαιολογία της ανεπάρκειας κλινών και υλικών έφτασε στα χέρια του υπουργού Υγείας και άμεσα ο κ. Λοβέρδος διέταξε την απόλυση της διοικήτριας, Έλενας Ρογδάκη και του αναπληρωτή διοικητή, υπεύθυνου για τις εφημερίες.

Εις βάρος της διοικητικής διευθύντριας του νοσοκομείου, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής και διοικητικών υπαλλήλων ασκούνται πειθαρχικές διώξεις. Με απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου, τη θέση της κας Ρογδάκη αναλαμβάνει ο διοικητής του «Έλενα» Νίκος Φαλδαμής, που θα διοικεί συγχρόνως και τα δυο νοσοκομεία.

Την ΕΔΕ διενήργησε ο Αρης Μουσιώνης, διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τα υλικά, ενώ μεγάλος αριθμός κρεβατιών ήταν ελεύθερα, αλλά γιατροί του νοσοκομείου τα είχαν... κρατήσει για να βολέψουν «δικούς τους» ασθενείς!

Δεδομένου ότι το πόρισμα δεν αποδίδει ευθύνες σε γιατρούς, η ΕΔΕ θα συνεχιστεί, υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Γιάννη Πολύζου, για να διερευνηθούν και οι ευθύνες των γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου