Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η τρόικα κατέφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου - Ο Στουρνάρας έδωσε το στίγμα για την αποτυχία συμφωνίας

- Ο Στουρνάρας δήλωσε πως ορισμένα θέματα μπορεί να κλείσουν σήμερα με την τρόικα

- Ασφυκτικές πιέσεις στον Αντώνη Σαμαρά από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ κυρίως για το χαράτσι
- Ήδη στο Μαξίμου βρίσκεται η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ για να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Με την αινιγματική δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα πως "η συζήτηση συνεχίζεται, ορισμένα θέμα μπορεί να κλείσουν σήμερα", βλέπουν οι επικεφαλής της τρόικας τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την αιφνίδια αναβολή της χτεσινής συνάντησης.

Η δήλωση αυτή του κ. Στουρνάρα αφήνει όλα...
τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και της πραγματοποίησης του κρίσιμου ραντεβού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία συμφωνία ακόμα και σε βασικά ζητήματα και παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός από τις πιέσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ φέρεται διατεθειμμένος να διαπραγματευτεί σκληρά τουλάχιστον στο ζήτημα του λεγόμενου χαρατσίου των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, αλλά και για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.

Νωρίτερα, στο υπουργείο Οικονομικών είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της τρόικας, προκειμένου να υπάρχει μία πιο σαφή εικόνα πριν από το ραντεβού της τρόικας με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, αμέσως μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας έσπευσαν στο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου