Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013
Κέικ με άρωμα πορτοκάλι και γιαούρτι
Για ένα γευστικό πρωινό
Υλικά
Για 4-6 άτομα
-2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
-¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 ½ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
-8 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου...
-½ κούπα μέλι
-½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-4 αυγά
-¾ της κούπας γιαούρτι
-Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 28 εκ. Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το κάρδαμο.
Στο κάδο του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το μέλι και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και τα αυγά, 1 κάθε φορά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενές χυλός.
Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατεύετε.Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στη φόρμα για κέικ και ψήνουμε περίπου 40 με 45 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 15 λεπτά και πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου