Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013
Αυγά ποσέ με σπαράγγια και προσούτο
Για ένα γευστικό και πλούσιο πρωινό
Υλικά
Για 2-4 άτομα
Για τα αυγά ποσέ
-Αυγά
-Ξύδι
-Αλάτι....
Για τα σπαράγγια
-1 κιλό σπαράγγια, κομμένα στις άκρες
-1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
-1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα)
-4 φέτες προσούτο
-2 φέτες φωμί για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Για τα αυγά ποσέ
Γεμίζουμε ένα τηγάνι με νερό, μέχρι τη μέση περίπου και προσθέτουμε λίγο ξύδι και λίγο αλάτι και το αφήνουμε να βράσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε το νερό να μη κοχλάζει αλλά να σιγοβράζει. Σπάμε το αβγό σε ένα μπολ. και το ρίχνουμε αργά και με προσοχή μέσα στο νερό. Δεν το κουνάμε ή το πειράζουμε μέχρι να γίνει. Βγάζουμε το αυγό με τρυπητό κουτάλι.
Για τα σπαράγγια
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τις φέτες προσούτο μαζί με τα καθαρισμένα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν λίγο. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα ρίχνουμε σε ζεστό τηγάνι με βούτυρο προσθέτοντας το αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Τέλος σερβίρουμε τα αυγά μαζί με τα σπαράγγια μαζί με τις φέτες προσούτο και ψωμί.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου