Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν για κορονοϊός και πετρέλαιο

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν για κορονοϊός και πετρέλαιοΟι εντολές του Ρώσου προέδρου για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, συζητήσαν για την πιο στενή συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης του κορονοϊού, όπως και για την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές πετρελαίου, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Οι ηγέτες των χωρών εξέφρασαν...
σοβαρή ανησυχία για την έκταση της διασποράς του κορονοϊού στον κόσμο και ενημέρωσε ο ένας τον άλλον για τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής στη Ρωσία και τις ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο και στην οποία προστίθεται ότι «συζητήθηκαν οι δυνατότητες μιας πιο στενής συνεργασίας των δύο χωρών προς αυτή την κατεύθυνση». Το πρακτορείο TASS μεταδίδει πως η τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων ήταν «μακράς διαρκείας», χωρίς να προσδιορίζει πόσο διήρκεσε.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχισθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των ΗΠΑ για την κατάσταση στην αγορά πετρελαίου, όπως και να συνεχίσουν τις προσωπικές επαφές.

Το Κρεμλίνο πάντως διέψευσε δηλώσεις που είχε κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ζητήσει τα τελευταία δύο χρόνια από τον Αμερικανό ομόλογο του την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Ρωσία.

«Όχι, δεν είναι έτσι» δήλωσε o εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ απαντώντας στο ερώτημα, αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του Τραμπ ότι ο Πούτιν του ζήτησε την άρση των κυρώσεων.

Τα ρωσικά μέτρα για τον κορονοϊού προσβλέπουν σε 
αποτροπή εκρηκτικής αύξησης των κρουσμάτων
Εν τω μεταξύ ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα με τους πληρεξούσιους εκπροσώπους του στις περιφέρειες, δήλωσε ότι τα αυστηρά μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ρωσία βοήθησαν στο να κερδηθεί χρόνος στην μάχη για την αναχαίτηση του κορονοϊού και να αποτραπεί μια εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τις προηγούμενες μέρες, αλλά ήταν ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας και οι αρχές πρέπει να αξιοποιήσουν αυτόν τον χρόνο αποτελεσματικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τις τοπικές αρχές να επιδείξουν επαγγελματισμό και να υιοθετήσουν τεκμηριωμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Η έκκληση του αυτή προς τον ρωσικό λαό μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση μια ημέρα αφότου οι αρχές της Μόσχας έδωσαν εντολή στους κατοίκους της πρωτεύουσας να παραμείνουν στο σπίτι τους, υιοθετώντας το πιο αυστηρό μέτρο έως τώρα για να επιβραδύνουν την διασπορά του κορονοϊού.

Κάλεσε μάλιστα όλους τους αρμοδίους να λάβουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ακόμα και αν αυτά τα μέτρα φαίνονται σήμερα υπερβολικά για την Ρωσία, ενώ απηύθυνε έκκληση στα άτομα ηλικίας 65 έτων και άνω να μείνουν στο σπίτι τους

Ο Ρώσος πρόεδρος εξήρε τον επαγγελματισμό και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στην καταπολέμηση του κορονοϊου και έδωσε εντολή:
  • Να δημιουργηθεί μια ενιαία βάση δεδομένων με όλα στοιχεία που σχετίζονται με την ετοιμότητα της ρωσικής ιατρικής στην καταπολέμηση του κορονοϊού
  • Να δημιουργηθούν νέα διαγνωστικά κέντρα για τον κορονοϊό στα κρατικά και ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα,
  • Να κατοχυρωθούν άμεσα τα νέα συστήματα τεστ για τη διάγνωση του κορονοϊού
  • Να δημιουργηθεί πρόσθετο απόθεμα φαρμάκων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, και να ενισχυθεί το απόθεμα των αναπνευστήρων στην χώρα
  • Να αξιοποιηθούν ιατροί που κάνουν την πρακτική τους και φοιτητές των ιατρικών σχολών
  • Να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των Ρώσων που επιστρέφου από χώρες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.
Παράλληλα έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να συνδράμουν τους ηλικιωμένους, να ελέγχουν την κατάσταση στην αγορά, τις τιμές των προϊόντων, των φαρμάκων και των ειδών ατομικής προστασίας, να εξετάζουν τους τρόπους απασχόλησης με τηλεργασία, τις ευέλικτες μορφές εργασίας στους κρατικούς φορείς και στους τομείς παραγωγής με συνεχή κύκλο εργασιών, να δημιουργήσουν κατάλογο με τις επιχειρήσεις ζωτικής σημασίας, να επισπεύσουν την χορήγηση πιστώσεων προς τις επιχειρήσεις στις περιοχές και να αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρούνται κατά τόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου