Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

50 γιατροί και νοσηλευτές σε καραντίνα σε δύο Κέντρα Υγείας στη Λέσβο – Θετική στον ιό μαία

Σε κατ’ οίκον περιορισμό μπήκαν και οι 50 εργαζόμενοι από δύο Κέντρα Υγείας στη Λέσβο, μετά από θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε στο προσωπικό.

Πρόκειται για μαία, η οποία είναι κόρη της 76 χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή την Κυριακή από πνευμονία στο νησί. Ο κορωνοϊός έχει θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τον ΕΟΔΥ, λόγω των προσφύγων και μεταναστών στο νησί.

Τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Παστέρ, τα οποία...
απέδειξαν ότι η κόρη της 76χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της εχθές στη Λέσβο από επιπλοκές της νόσου COVID-19, είναι επίσης θετική στη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, οδήγησαν στο κλείσιμο των Κέντρων Υγείας Πολυχνίτου και Καλλονής.


Πενήντα εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτές, τέθηκαν σε κατ΄οίκον περιορισμό για μία εβδομάδα, ενώ στα Κέντρα Υγείας έγινε απολύμανση, σύμφωνα με την Παννελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Κορωνοϊός: Έκτακτα μέτρα στη Λέσβο
Η μαία εργαζόταν για 4 ημέρες την εβδομάδα στο ένα Κέντρο Υγείας και μία ημέρα στο άλλο. Όταν έγινε γνωστό ότι η μητέρας της ήταν θετική στον ιό, υποβλήθηκε και η ίδια σε εξετάσεις, καθώς εμφάνιζε συμπτώματα. Της συστήθηκε, επίσης, να μείναι σε καραντίνα στο σπίτι μαζί με το ανήλικο παιδί της.
Στο νησί της Λέσβου λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα, καθώς υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προσπαθεί να περιορίσει τις πιθανότητες τυχόν μεγαλύτερης εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Να σημειωθεί ότι το 10-12% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου COVID-19 πανελλαδικά αναφέρεται στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων και δομών υγείας όλης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου