Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Επτά νεκροί στη Βόρεια Μακεδονία και 285 κρούσματα


Τους επτά έφτασαν οι νεκροί από το νέο κορονοϊό στη Βόρεια Μακεδονία, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας.

Σήμερα επιβεβαιώθηκαν 26 νέα κρούσματα του κορονοϊου, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο στη Βόρεια Μακεδονια να ανέρχεται στους 285.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα αισθητές γίνονται μέρα με την ημέρα οι συνέπειες στην οικονομία της χώρας από τη...
διάδοση του κορονοϊού, με την κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία να επεξεργάζεται μέτρα,προκειμένου

ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις από την κατάρρευση των εσόδων του κρατικου προϋπολογισμού, τα οποία τον τελευταίο μήνα παρουσιάζουν υστέρηση της τάξης του 60%.

Από την μεριά του, ο αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή σε ενημερωτική ιστοσελίδα των Σκοπίων διατύπωσε την πρότασή για μείωση των μισθών των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, στο επίπεδο του κατώτατου μισθού στη χώρα (235 ευρώ), προκειμένου να μην μεγαλώσει η “μαύρη τρύπα” του κρατικού προϋπολογισμού.

Σήμερα, ο μέσος μηνιαίος μισθός στον δημόσιο τομέα στη Βόρεια Μακεδονία υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 400 με 430 ευρώ, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα της χώρας ανέρχεται στις 133.000.

«Καλύτερα να σφίξουμε όλοι τα δόντια για δύο μήνες, ώστε όλοι να έχουν ένα εισόδημα, παρά να τεθεί θέμα αδυναμίας καταβολής μισθών» σημείωσε ο Ζάεφ.

Όσον αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού, ο Ζόραν Ζάεφ πρότεινε να εξασφαλίσει το κράτος επίσης κατώτατο μισθό (235 ευρώ) προς τους εργαζομένους αυτών, κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Ο αρχηγός του SDSM αναμένει, όπως ανέφερε, από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας να υιοθετήσει αυτές τις προτάσεις, οι οποίες, όπως είπε, είναι μόνο αρχικές και θα ακολουθήσουν και νέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου