Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Καταγγέλλουν διοικητή νοσοκομείου ότι χρεώνει 70 ευρώ τους πολίτες για εξέταση δειγμάτων

εξέτασηςΟι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σύρου καταγγέλλουν τον διοικητή ότι απαιτεί από τους υπαλλήλους να χρεώνουν τον πολίτη το κόστος των 70 ευρώ, για εξετάσεις δειγμάτων που αποδείχθηκαν αρνητικά και δεν είχαν την έγκριση του ΕΟΔΥ. 
"Το νοσοκομείο ουδέποτε χρέωσε ή χρεώνει πολίτες για εξέταση COVID-19", απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου Σύρου.
Με έγγραφό τους οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σύρου καταγγέλλουν τον Διοικητή, ότι ερμηνεύοντας σχετική εγκύκλιο του Ινστιτούτου Παστέρ, ζήτησε από μέλη τους εργαζόμενους να χρεώνουν 70 ευρώ τον πολίτη, σε περίπτωση που το τέστ για τον κορωνοϊό αποδειχθεί αρνητικό. Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην καταγγελία τους:

"Ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας ενημέρωσε (τρία μέλη του συλλόγου) ότι σε περίπτωση που  στείλουν τεστ στο Παστερ και το αποτέλεσμα είναι αρνητικο, το κόστος του τεστ (70€) χρεώνεται στον πολίτη. Στην περίπτωση που πρόκειται για προσωπικό του Νοσοκομείου θα το επιβαρυνθεί το Νοσοκομείο. Αναμένουμε περαιτέρω πληροφορίες απο μέρους του σχετικά με την ερμηνεία του συνημμένου εγγράφου".

Δείτε τι αναφέρει το Παστέρ στην ανακοίνωσή του:



ΠΟΕΔΗΝ: Να αποσυρθεί 
άμεσα το έγγραφο του Παστέρ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αναφέρει ότι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ αποτελούν εμπόδιο στην καλύτερη καταγραφή των κρουσμάτων στην κοινότητα.

"Θεωρούμε ότι το έγγραφο αυτό πρέπει άμεσα να αποσυρθεί από τον ΕΟΔΥ και το ΠΑΣΤΕΡ. Τώρα που υπάρχει διασπορά του ιού στην κοινότητα δεν θα πρέπει να φοβούνται οι γιατροί να πάρουν δείγματα σε ύποπτα κρούσματα, ούτε να προσπαθούν να βρουν κάποιον στο τηλέφωνο για να ζητάνε την άδεια του ΕΟΔΥ.

Θα πρέπει να γίνονται όλο και περισσότεροι εργαστηριακοί έλεγχοι για να αποφύγουμε την διασπορά της νόσου χωρίς να είναι εμπόδια οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και χωρίς να χρεώνονται οι ασθενείς", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Κορωνοϊός: Τι απαντά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου
Μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Μιχαήλ Ε. Ζουλουφός, απαντά ότι το νοσοκομείο εκτελεί τις εντολές των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και ποτέ δεν χρέωσε πολίτες για τις εξετάσεις COVID-19.
Δείτε τι ανταπαντά:

"Κατόπιν της επιβεβαίωσης του πρώτου θετικού κρούσματος κορωναϊού στη Σύρο, το οποίο ήταν νοσηλευόμενο περιστατικό στο Νοσοκομείο Σύρου, κρίθηκε σκόπιμη -για λόγους δημόσιας υγείας και διασφάλισης της κοινότητας- η λήψη δείγματος από 23 μέλη του προσωπικού, τα οποία είχαν έλθει σε χαμηλή εργασιακή επαφή με το θετικό περιστατικό. Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων ήταν στο σύνολό τους αρνητικά.

Η Διοίκηση και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου εμμένουν στην, κατά το δυνατόν, μεγαλύτερη λήψη δειγμάτων για ταχύτερη ανίχνευση θετικών περιστατικών. Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου ουδέποτε χρέωνε και δεν χρεώνει (ή προτίθεται να καταλογίσει) σε ασθενείς το κόστος για την εξέταση δείγματος.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ασφαλώς και ενημερώνει πλήρως και με σαφήνεια κάθε ασθενή (ή συνοδό) για τα όσα ορίζονται στα ισχύοντα έγγραφα των Υγειονομικών Αρχών. Είναι κρίσιμο σε αυτές τις ώρες κρίσης ο καθένας να λαμβάνει ορθή και ολοκληρωμένη ενημέρωση.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου δεν εμπλέκεται στην κοστολόγηση-τιμολόγηση-πιθανή είσπραξη του εξεταστικού κόστους. Η νησιωτικότητα, η διάσπαρτη υγειονομική κατανομή στις Κυκλάδες και η μείωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προς τον Πειραιά καθιστούν δυσχερή τον εργαστηριακό έλεγχο των υπόπτων κρουσμάτων.

Η ξεκάθαρη ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων (ασθενών, Νοσοκομείων, εργαστηρίων αναφοράς) είναι κρίσιμη, ώστε να μην αναλίσκεται ωφέλιμος χρόνος σε δημόσιες αντιπαραθέσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου