Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Τα πρόστιμα, οι παραβάσεις και τα ευτράπελα! “Αν δεν έβγαινα θα σκότωνα τη γυναίκα μου”

Πάνω από 8.000 παραβάσεις απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας λόγο τις πανδημίας του νέου κορονοϊού, έχει βεβαιώσει η αστυνομία από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, που επιβλήθηκε το μέτρο από την κυβέρνηση.

Κάποιοι, όπως αποδεικνύουν τα νούμερα, όχι μόνο αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα λόγο της διασποράς που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος ιός, αλλά εφευρίσκουν τρόπους ώστε...
να κυκλοφορούν, πιστεύοντας πως δεν τους αγγίζει ο κορονοϊός.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν σημειωθεί και τραγελαφικά περιστατικά, που αν μη τι άλλο προκάλεσαν γέλιο. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός Χαλκιδέου οποίος έστειλε μήνυμα στο 13033 με το νούμερο 6, για σωματική άσκηση δηλαδή, πλην όμως βρέθηκε από τους Αστυνομικούς να βγαίνει από ψησταριά στην Χαλκίδα, φορτωμένος σουβλάκια, κοντοσούβλια και μπριζολάκια.

Όταν οι Αστυνομικοί του έκαναν έλεγχο, επέδειξε το μήνυμα που του επέτρεπε σωματική άσκηση. Οι Αστυνομικοί βέβαια του είπαν πως δεν προβλέπεται «βόλτα» στην ψησταριά από το μήνυμα, για να λάβουν την απάντηση: «…είχα μια λιγούρα από την άσκηση και είπα να πάρω και κάτι για το σπίτι».

Επίσης γέλια μέχρι δακρύων προκάλεσε η απάντηση στους Αστυνομικούς, ενός ηλικιωμένου που έκανε βόλτα στο Π. Φάληρο και οποίος δεν είχε κανένα χαρτί πάνω του, που να πιστοποιεί την αιτία τις εξόδου.

Ωστόσο ο ίδιος είχε… σοβαρή αιτία, όπως εξήγησε στους Αστυνομικούς για να βγει από το σπίτι του, καθώς εάν κάθονταν κι άλλο με την σύζυγο του τότε… θα του περνούσαν χειροπέδες για εγκληματική ενέργεια, καθώς όπως ο ίδιος είπε δεν μπορούσε να αντέξει την γκρίνια. Φυσικά δεν απέφυγε το πρόστιμο, κέρδισε όμως την συμπάθεια των Αστυνομικών.

Έλεγχοι και παραβάσεις
Από την Δευτέρα λοιπόν που επεβλήθη το μέτρο απαγόρευσης άσκοπης κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί 8.441 πρόστιμα σε πολίτες που παραβίασαν τους κανονισμούς, ενώ μόνο χθες Κυριακή σ’ ολόκληρη την χώρα κόπηκαν 1.835 πρόστιμα των 150 ευρώ.

Το μέτρο βέβαια δεν είναι εισπρακτικού χαρακτήρα, καθώς τα ποσά από τα πρόστιμα προορίζονται για την αγορά υγειονομικού υλικού και ενίσχυση των Μονάδων των Νοσοκομείων αναφοράς για τον Covid_19.

Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση τις ΕΛ.ΑΣ: «…Κυριακή 29 Μαρτίου: για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.835 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως εξής: 589 στην Αττική, 212 στη Θεσσαλονίκη, 136 στα Ιόνια Νησιά, 130 στη Δυτική Ελλάδα, 107 στην Κεντρική Μακεδονία, 102 στη Θεσσαλία, 99 στην Κρήτη, 96 στην Πελοπόννησο, 87 στο Νότιο Αιγαίο, 77 στην Ήπειρο, 73 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 70 στη Στερεά Ελλάδα, 35 στο Βόρειο Αιγαίο και 22  στη Δυτική Μακεδονία.



Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 8.441 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.


Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6)άτομα, ως ακολούθως: 2 στη Θεσσαλονίκη, 1 στην Αττική, 1 στην Κεντρική Μακεδονία, 1 στη Στερεά Ελλάδα και 1 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 292 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 302 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου