Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Thomas Cook: Μέτρα για τις πληγείσες επιχειρήσεις αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Thomas Cook: Μέτρα για τις πληγείσες επιχειρήσεις αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο ΡόδουΔιαβάστε τα μέτρα που αποφασίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των τουριστικών επιχειρήσεων που, αποδεδειγμένα, επλήγησαν από την πτώχευση του Thomas Cook καθώς και να γίνουν ενέργειες που στοχεύουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου στη χθεσινή του πρώτη τακτική συνεδρίαση για τη νέα θητεία.

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης είπε ότι...
είναι αδιανόητο το δημοτικό συμβούλιο να μην επιδείξει τα ανάλογα ανακλαστικά σε ένα θέμα που είναι τόσο σοβαρό και δημιουργεί αβεβαιότητα μέχρι το κλείσιμο της σεζόν και είπε ότι η εισήγηση αναφέρεται στη λήψη άμεσων μέτρων για την άμβλυνση των επιπτώσεων από την πτώχευση της εταιρείας Thomas Cook.

Θέτοντας προς έγκριση την πρόταση της Δημοτική Αρχής, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Κώστας Ταρασλιάς είπε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, ως συμβολική κίνηση για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook και την άμβλυνση των επιπτώσεων από αυτήν, καθώς και για τη συνολική προβολή και διαφήμιση της Ρόδου και την προώθηση του συνόλου των τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού στο εξωτερικό.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου είναι:

– Η απαλλαγή των πληγεισών επιχειρήσεων από τον φόρο παρεπιδημούντων για τους επισκέπτες της Thomas Cook την επίμαχη περίοδο.

– Έκπτωση στους λογαριασμούς ύδρευσης κατά 15% την αντίστοιχη περίοδο αφού διασταυρωθούν με ακρίβεια από το υπουργείο Οικονομικών και την εταιρεία που αντιπροσωπεύει την Thomas Cook ο ακριβής αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων που επλήγησαν από την πτώχευση.

– Εγγραφή ποσού 150.000 ευρώ για δράσεις σε ηλεκτρονικές σελίδες, social media και διαφήμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου