Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΗΠΑ: Κι άλλος θάνατος από το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

ΗΠΑ: Κι άλλος θάνατος από το ηλεκτρονικό τσιγάρο!Παγκόσμια ανησυχία προκαλούν οι συνεχόμενες, επίσημες, αναφορές για θανάτους χρηστών από το ηλεκτρονικό τσιγάρο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Άλλος ένας θάνατος, ο 7ος κατά σειρά, σημειώθηκε στη χώρα από μια βαριά πνευμονική ασθένεια, η οποία έχει συνδεθεί με το άτμισμα από το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Οι αρχές υγείας στην κεντρική Καλιφόρνια επιβεβαίωσαν το τραγικό περιστατικό:

«Με λύπη αναφέρουμε πως υπήρξε θάνατος κατοίκου στην κομητεία Τουλάρε, με τις υποψίες μας να αναφέρουν πως σχετίζεται με μια σοβαρή πνευμονική βλάβη, η οποία προήλθε από το άτμισμα», ανέφερε αξιωματούχος των υπηρεσιών δημόσιας υγείας.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Επτά θάνατοι 
από τις 26 Αυγούστου 2019 στις ΗΠA
Ο πρώτος θάνατος από ηλεκτρονικό τσιγάρο είχε ανακοινωθεί στα τέλη του περασμένου μήνα από τις αρχές του Ιλινόις. Οι υπόλοιποι έχουν αναφερθεί σε Καλιφόρνια, Κάνσας, Μινεσότα και Όρεγκον.

Την ίδια στιγμή, τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών υποστηρίζουν πως υπάρχουν, τουλάχιστον, 380 περιπτώσεις ασθενών σε 36 πολιτείες των ΗΠΑ που σχετίζονται με άτμισμα, ενώ 43 τμήματα υγείας της χώρας τονίζουν πως πραγματοποιούν έρευνες σε περισσότερες από 500 υποθέσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες, οι κυβερνήτες της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν τη λήψη έκτακτων μέτρων για την απαγόρευση πώλησης ανταλλακτικών ηλεκτρονικού τσιγάρου με γεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου