Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Ισίδωρος Ντομάτας: Δεν έχουμε μαγικό ραβδί. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο με τη συνεργασία σας

Τη συνεργασία όλων των δυνάμεων ζήτησε ο αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου (Αμανής, Καρδαμύλων και Ομηρούπολης) Ισίδωρος Ντομάτας, από το βήμα της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (15/9), στην πλατεία της Βολισσού, μετά από ομόφωνη απόφαση του νέου 5μελούς Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

«Μαγικά ραβδιά δε διαθέτουμε. Με τη συνεργασία όλων των φορέων θα προσπαθήσουμε να αντεπεξέλθουμε στα προβλήματα της περιοχής».

Όπως είπε έχει ήδη οριστεί...
μηχανικός από το δήμο με αρμοδιότητα τα έργα της Αμανής. Ο μηχανικός θα έχει έδρα στη Δημοτική Ενότητα Ομηρούπολης, προκειμένου να συστεγάζεται μαζί με τους άλλους δύο μηχανικούς, οι οποίοι θα αναλάβουν κάθ'  ένας μια από τις δύο ενότητες, Καρδαμύλων και Ομηρούπολης.

Για το θέμα του βιολογικού στο χωριό μας, τόνισε ότι υπάρχει μια προμελέτη και στόχος είναι σε 1,5 χρόνο από τώρα, να έχει φτιαχτεί και να λειτουργεί.

Για τα έργα της οδοποιίας, είπε ότι ήδη έχει ζητήσει να του δοθεί από το Τοπικό Συμβούλιο Βολισσού και τους προέδρους των χωριών της Αμανής, οι προτάσεις τους για το τεχνικό πρόγραμμα και θα προγραμματιστούν τα έργα, τα οποία θα γίνουν στην πλειοψηφία τους, με τα μηχανήματα του Δήμου, τα οποία θα βρίσκονται στην Αμανή κάθε χρόνο για διάστημα 4 μηνών (θα είναι δηλαδή κάθε τετράμηνο σε μια από τις τρεις δημοτικές ενότητες.

Για τη μαρίνα στα Λιμιά, αποκάλυψε ότι ζήτησε συνεργασία από το διευθυντή του Δήμου Λάκη Τσακό και ο τελευταίος δεν ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικός.


Ποταμούση: Να πιέσουμε για τη μαρίνα των Λιμιών
Η δημοτική σύμβουλος Αμανής Βιβή Ποταμούση, τόνισε στο χαιρετισμό της, ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή έκανε ότι μπορούσε, ενώ για το θέμα της μαρίνας των Λιμνιών υπογράμμισε ότι πρέπει να πιέσουμε τον ΕΟΤ, για να εκδώσει τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε να γίνει η επέκταση στους λιμενοβραχίονες το συντομότερο.

Καραβασίλης: Κάθε τρίμηνο να γίνεται μια 
συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη Βολισσό
Το λόγο στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Συνέλευσης και σύμβουλος του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη, για θέματα Αμανής, Νίκος Αγραφιώτης, έδωσε στον επικεφαλή της παράταξης "Χίος μπροστά" Γιάννη Καραβασίλη, ο οποίος όπως τόνισε είναι κάτοικος, τα Σαββατοκύριακα, στη Βολισσό και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Δημάρχου να βοηθήσει με την επιστημονική του κατάρτιση ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρότεινε στο πλαίσιο της αποκέντρωσης, να πραγματοποιείται, τουλάχιστον, μια φορά το τρίμηνο, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Βολισσό, στα γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Αμανής, πρόταση που θα καταθέσει και στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Σπιλάνης: Να σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 
ανάπτυξης για τον ορεινό όγκο της Βόρειας Χίου
Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Σπιλάνης, οικονομολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της παράταξης "Συμπαράταξη πολιτών, για το Βόρειο Αιγαίο" μίλησε για τον αναπτυξιακό ρόλο της περιφέρειας, με έργα που χρηματοδοτούνται μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και των κονδυλίων των δημοσίων επενδύσεων. Και τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για τον ορεινό όγκο της Βόρειας Χίου. 
Όσον αφορά τα κίνητρα για να μείνει ο κόσμος στην περιοχή τόνισε ότι είναι η ποιότητα ζωής αλλά και το να υπάρχουν θέσεις εργασίας.      

Βιττέλας (εκπρόσωπος του υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη):  Η Αμανή χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα
Ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νότη Μηταράκη, Φιλόδωρος Βιττέλας τόνισε ότι ο υφυπουργός δύο χρόνια πριν τις εκλογές, είχε μείνει για κάποιες μέρες στην περιοχή της Αμανής και συγκεκριμένα στα Αγιάσματα και στη συνέχεια πολύ πριν τις εκλογές εκπόνησε ένα σχεδιασμό ανάπτυξης για τη Χίο που είχε 4+1 πυλώνες, ο συν 1 πυλώνας ήταν η Αμανή η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Τέλος, αποκάλυψε ότι ήδη ο υφυπουργός έχει αρχίσει συζητήσεις για τη διάνοιξη οδού που θα ενώσει τον περιφερειακό δρόμο της πόλης της Χίου με την οδό που οδηγεί στα χωριά της Βορειοδυτικής πλευράς του νησιού (Αμανής), ώστε να μην περνάνε τα οχήματα, μέσω των στενών δρόμων της περιοχής του Βροντάδου.

Μεννής: Η παραλία του Μάναγρου μπορεί 
να γίνει η Κυανή Ακτή του Αιγαίου πελάγους
Μια πολιτική προσωπικότητα, ο πρώην δήμαρχος Ομηρούπολης, Μάρκος Μεννής, για άλλους ο πλέον επιτυχημένος δήμαρχος του νησιού και για άλλους, ο άνθρωπος που κυνηγήθηκε από τις αρχές, ως καταχραστής, κατηγορίες βέβαια, που ...έπεσαν μέσα στις δικαστικές αίθουσες, όταν συζητήθηκαν, αφού αθωώθηκε πανηγυρικά, έδωσε το παρόν στη λαϊκή συνέλευση της Βολισσού.
Ο κ. Μεννής, τόνισε ότι η Βολισσός, διαθέτει μια παραλία, αυτή του Μάναγρου, που αν αξιοποιηθεί, δε θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα, την Κυανή Ακτή. Σ' αυτήν πρέπει να δοθούν οι δυνατότητες ώστε να έρθουν επενδυτές και να φτιαχτεί μια μεγάλη τουριστική μονάδα, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και του συνόλου του νησιού.
Ακόμα, ανέφερε ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί η περιοχή της Αμανής, τις ανεμογεννήτριες, που έχουν τοποθετηθεί και να διεκδικήσει τα σημαντικά ποσά, τα οποία εισπράττει η δημοτική αρχή της Χίου, από τη λειτουργία τους.

Παραδείσης: Η Αμανή χρειάζεται δικό της αντιδήμαρχο
Ο πρόεδρος της Βολισσού Σωτήρης Παραδείσης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Αμανή χρειάζεται αντιδήμαρχο που θα ασχολείται αποκλειστικά μαζί της (όπως είναι γνωστό έχει εκφράσει και με επιστολή του στο δήμαρχο την αντίθεσή του με τον ορισμό αντιδημάρχου Βόρειας Χίου), ενώ το τοπικό συμβούλιο χρειάζεται αρμοδιότητες και πόρους, κάτι που είναι αντίθετο βέβαια με την νομοθεσία όπως αυτή διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα, για τη λειτουργία των τοπικών συμβουλίων. 

Το θέμα της αποκατάστασης του Κάστρου της Βολισσού έθεσε το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Ευγενία (Τζένη) Λαγού, ενώ για το θέμα του γιατρού και του ασθενοφόρου τοποθετήθηκε το μέλος του Τοπικού Αικατερίνη (Καίτη) Κυλαδίτη, η οποία ανακοινώθηκε ότι θα είναι αρμόδια για την επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύψουν με τα νερά στη Βολισσό.  

  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου