Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Εξαφανίστε την κυτταρίτιδα μέσα σε μόλις έναν μήνα, ακολουθώντας αυτές τις 8 πολύτιμες συμβουλές

Οργανώσαμε και σας προτείνουμε ένα πρόγραμμα για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας το οποίο έχει τα πάντα – από διατροφή μέχρι μπάνιο. 

 Για να κάνετε όλες τις προτάσεις, απαιτείται κατά μέσο όρο μία ώρα την ημέρα. Αλλά μετά από ένα μήνα, θα δείτε αισθητή βελτίωση στο σώμα σας, έχοντας αποκτήσει όμορφο και ομοιόμορφο δέρμα.

Καθημερινή διατροφή

Περισσότερες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες, τροφές...
πλούσιες σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Ένα καλό παράδειγμα είναι το πιάτο της φωτογραφίας: κοτόπουλο, μανιτάρια, μπρόκολο, του οποίου η διατροφική αξία υπολογίζεται σε 300 kcal ανά 100 g πρωτεΐνης, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Μπορείτε να βρείτε τη συνταγή αυτού του πιάτου εδώ.
Λιγότερα τηγανητά, αλμυρά, γλυκά, fast food, επεξεργασμένες τροφές, αλκοόλ (αλλά λίγο κόκκινο κρασί δεν βλάπτει).

Οι 10 πιο χρήσιμες τροφές για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας: μπανάνες, γκρέιπφρουτ, ηλιόσποροι, τζίντζερ, λιπαρά ψάρια, ελαιόλαδο, λάχανο, πλιγούρι βρώμης, αβοκάντο, αυγά.
Ρουτίνα κατανάλωσης νερού: κατά τη διάρκεια της ημέρας να πίνετε από 1,5 έως 2 λίτρα νερό. Είναι απαραίτητο για το σχηματισμό της λέμφου. Πράγματι, μια από τις σημαντικότερες αιτίες της κυτταρίτιδας αποτελεί η κακή κυκλοφορία του λεμφικού συστήματος.

Καθημερινή κατανάλωση ροφημάτων που βελτιώνουν τον μεταβολισμό

Πολλοί διαιτολόγοι πιστεύουν ότι το τζίντζερ είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την απώλεια βάρους, διότι μειώνει το πρήξιμο, βοηθώντας στην απομάκρυνση των περιττών υγρών από το σώμα. Ο χυμός του λεμονιού διεγείρει τα νεφρά, προωθεί την ταχεία απομάκρυνση των τοξινών και ρυθμίζει την πέψη.

Χρόνος: 10 λεπτά.

Κάθε πρωί: ελαιόλαδο / ιχθυέλαιο

Το ελαιόλαδο και το ιχθυέλαιο είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στον μεταβολισμό των λιπιδίων, ενυδατώνουν το δέρμα και του προσφέρουν ελαστικότητα. Μπορείτε να φάτε μια κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το πρωί. Και το ιχθυέλαιο είναι καλύτερα να το καταναλώνετε για χρονικό διάστημα ενός μήνα μια-δυο φορές το χρόνο, λαμβάνοντας τις κάψουλες μαζί με το γεύμα.

4-5 φορές την εβδομάδα: Ασκήσεις γυμναστικής

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι ο συνδυασμός της σωστής διατροφής με την άσκηση. Ιδανικές ασκήσεις είναι η αεροβική σε συνδυασμό με ασκήσεις αντοχής, που επικεντρώνονται στην περιοχή της κοιλιάς, των γλουτών και των μηρών.

Συχνότητα: 2 συνεχόμενες ημέρες προπόνησης, μία μέρα διάλειμμα.

Χρόνος: 40 λεπτά.

Για να κάνετε όλες τις προτάσεις, απαιτείται κατά μέσο όρο μία ώρα την ημέρα

Κάθε μέρα: ζεστό – κρύο ντους και μασάζ

Αποκτήστε ένα γάντι μασάζ και κάντε μασάζ στο σώμα σας, ενώ κάνετε ντους ή μπάνιο με κυκλικές κινήσεις, όπως φαίνεται στο σχήμα. Ξεκινήστε από τα πόδια σας και συνεχίστε μέχρι τους γοφούς και τους γλουτούς, και στη συνέχεια κάντε μασάζ το χέρι από τον καρπό μέχρι τον ώμο. Στη συνέχεια προχωρήστε στην κοιλιά, το στήθος και την πλάτη. Μπορείτε να κάνετε μασάζ σε στεγνό σώμα με ειδική βούρτσα σώματος.

Τα καθημερινά ντους βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και εξομαλύνεται η επιφάνεια του δέρματος. Εξίσου ωφέλιμη είναι και η σάουνα.

Πώς να κάνετε εναλλακτικό ντους με ζεστό και κρύο νερό:

Ξεκινήστε με χλιαρό νερό.
Σταδιακά αυξήστε τη θερμοκρασία του νερού και κάντε ντους για 30-90 δευτερόλεπτα.
Απότομα αλλάξτε σε κρύο νερό για 30-90 δευτερόλεπτα.
Κάντε εναλλαγές ζεστού-κρύου νερού 3-5 φορές.
Ολοκληρώστε το ντους πάντα με κρύο νερό.
Αν αισθανθείτε έκρηξη ενέργειας και καλή διάθεση, τότε τα κάνατε όλα σωστά. Τις πρώτες φορές, καλύτερα κάντε ντους με ζεστό και χλιαρό ντους, αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά θερμοκρασίας.

Χρόνος: 10 λεπτά.

2 φορές την εβδομάδα: φυσική απολέπιση

Τα φυσικά απολεπιστικά βοηθούν στην ήπια βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο υποδόριο στρώμα, βελτιώνοντας σταδιακά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Μια από τις καλύτερες συνταγές είναι η εξής: σε ένα φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι προσθέστε 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Μια άλλη απλή και αποτελεσματική απολέπιση: ένα φλιτζάνι αλεσμένου καφέ ή αποξηραμένοι κόκκοι καφέ με την ίδια ποσότητα αλατιού (ή ζάχαρη) με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Εφαρμόστε το scrub σε βρεγμένο δέρμα, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια ζεστού μπάνιου ή ντους, και κάντε αργές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα στο ντους ή το μπάνιο.

Χρόνος: 10 λεπτά.

Μία φορά την εβδομάδα: μπάνιο με θαλασσινό αλάτι

Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό (η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 37 ° C) και προσθέστε 200-500 γρ. θαλασσινό αλάτι. Όσο περισσότερο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επίδραση. Δεν συνιστάται να βυθίσετε όλο το σώμα σας σε τέτοιο νερό, είναι καλύτερα να καθίσετε, μην επιτρέποντας στο νερό να ανέβει πάνω από τη μέση. Μετά τη διαδικασία, μπορείτε να ξεπλύνετε το αλάτι αμέσως, αλλά μπορείτε να το κάνετε και μετά από μισή ώρα, για να επεκτείνετε τη δράση του αποτελέσματος. Στη συνέχεια κάντε ένα απαλό μασάζ με ενυδατική κρέμα.

Χρόνος: 15-20 λεπτά. Αν νιώθετε ερεθισμό του δέρματος, μειώστε τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου