Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο 11/8 στη Χίο

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα και αρκετά ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 11 Αυγούστου 2018.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο από 20 έως 35, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 32, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 32 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Σάββατο 11/8, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
25 έως 32 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 27 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Στις Κυκλάδες αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στις Κυκλάδες πιθανώς έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 28 και στην Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θράκη τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 πρόσκαιρα στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια τοπικά πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή
Την Κυριακή (12/08) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και πιθανόν κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου