Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Αίθριος ο καιρός σήμερα Τετάρτη 8/8 στη Χίο

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά στα αυξηθούν, δίνοντας τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, περιμένουμε σήμερα  Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 37 βαθμούς, στην Ήπειρο από 20 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 32 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν και ενδεχομένως τοπικά θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας δυτικοί με ίδιες εντάσεις, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
30 έως 33 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Πέμπτη 9/8, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 30 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και κατά περιόδους κυρίως στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες κατά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αίθριος πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και στα ηπειρωτικά τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου