Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Αρκετά συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα Τετάρτη στη Χίο

Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, φαινόμενα τα οποία σταδιακά θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κατά τόπους θα ενταθούν, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο, κατά τόπους στο Αιγαίο, στην Ήπειρο και προς το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα, αναμένεται έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Σε αρκετές περιοχές της χώρας η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 16, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 18 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα ξεπεράσουν τοπικά τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι γρήγορα κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα Τετάρτη 7/2, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
13 έως 16 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα εκδηλωθεί ελαφριά επιδείνωση, με βροχοπτώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές τις μεσημεριανές κυρίως και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς, ενώ περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά.

Άνεμοι: Ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους τοπικά στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πέμπτη και Παρασκευή θα παρουσιάσει 
πρόσκαιρη βελτίωση ο καιρός
Την Πέμπτη, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα οι τοπικές βροχές να απασχολήσουν μόνο τμήματα του Βορείου Ιονίου, της Ηπείρου και ενδεχομένως της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και τμήματα των νησιών του βορειοανατολικού αιγαίου και της Θράκης όπου εκεί δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη επικράτεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις αλλά θα υπάρξουν και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Την Παρασκευή θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις το σύνολο της επικράτειας αλλά από το βράδυ της ίδιας ημέρας αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα. Αυτό θα σημάνει την έναρξη της κακοκαιρίας, η οποία το Σάββατο θα απασχολήσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Νέα επιδείνωση το Σάββατο με ισχυρές καταιγίδες
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το Σάββατο αναμένεται νέα και ίσως πιο σημαντική κακοκαιρία σε σχέση με αυτή της Τετάρτης, με βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και με εξαίρεση ίσως αρκετές περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων όπου δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα.

Χιονοπτώσεις -πυκνές κατά περιόδους- θα εκδηλώνονται κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Από την Κυριακή φαίνεται ότι τα φαινόμενα θα περιοριστούν σε περιοχές της δυτικής και Βόρειας Ελλάδος, αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου