Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Έρχονται καλοκαίρια… χωρίς καλοκαιρινή ώρα! Η Ε.Ε προωθεί την κατάργηση της

Έρχονται καλοκαίρια… χωρίς καλοκαιρινή ώρα! Η Ε.Ε προωθεί την κατάργηση της | Newsit.grΚαλά νέα για όσους "υποφέρουν" από το να ξυπνούν νωρίτερα τη μέρα εκείνη που μπαίνει το θερινό ωράριο. Κακά νέα ωστόσο για όσους... δεν πολυθέλουν να νυχτώνει και νωρίτερα το καλοκαίρι.

Κι αυτό, γιατί το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα, με το οποίο καλεί τους ρυθμιστικούς φορείς της ΕΕ να επανεκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα της παλιάς πρακτικής αξιοποίησης του φυσικού φωτός της ημέρας.

Σύμφωνα με το euronews.com, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε το...
ψήφισμα, με το επιχείρημα ότι πλήττει, εκτός της ανθρώπινης υγείας, τη γεωργία, αλλά και την οδική ασφάλεια.

«Αν, λοιπόν, αποφασίσουμε ποτέ να καταργήσουμε την αλλαγή της ώρας, αυτό πρέπει να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συντονισμένο και ενιαίο τρόπο», δήλωσε η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς, η οποία παρέστη στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Καρίμα Ντελί, η οποία είναι πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών του ΕΚ, επεσήμανε ότι «η έλλειψη ύπνου που επιφέρει η αλλαγή της ώρας προκαλεί προβλήματα στην οδική ασφάλεια. Είναι η αιτία για μεγάλο αριθμό ατυχημάτων για τους πιο ευάλωτους και εννοώ τους πεζούς και τους ποδηλάτες».

Το ψήφισμα, το οποίο υιοθετήθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά και 12 αποχές, επιτρέπει στην Κομισιόν να αξιολογήσει και, αν κρίνει απαραίτητο, να τροποποιήσει την οδηγία 84/2000 περί θερινής ώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου