Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ηλιόλουστοι προορισμοί για εξωτικές αποδράσεις

Τα ηλιόλουστα νησιά αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν για λίγο από τις υποχρεώσεις και να ανακαλύψουν προορισμούς με τροπικό κλίμα, ανεξαρτήτως εποχής.

Εξωτικές παραλίες, πλούσια βλάστηση, ζούγκλες και αρχαίοι ναοί προσφέρονται για νέες εμπειρίες, εξερευνήσεις και ξεκούραση...


Από το καθηλωτικό τοπίων των Σεϋχελλών, μέχρι τη χαρακτηριστική ατμόσφαιρα της πολύβουης Μπανγκόκ, συγκεντρώσαμε ηλιόλουστους προορισμούς για όσους θέλουν ένα ευχάριστο και «ζεστό» διάλειμμα τους χειμερινούς μήνες.

Μαλδίβες
Οι ειδυλλιακές παραλίες είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο. Οι αμμώδεις ακτές, τα διαυγή νερά του Ινδικού Ωκεανού, οι κοκοφοίνικες και ο ήλιος δημιουργούν ένα εξωτικό σκηνικό, ιδανικό για όσους αναζητούν την απόλυτη ηρεμία. Η θέα του απέραντου γαλάζιου, σε συνδυασμό με τα 1.192 κοραλλιογενή μικρά νησιά, συνθέτουν έναν επίγειο παράδεισο.

exotic destinations2
Το Μαλέ, είναι η «ζωντανή» πρωτεύουσα που διαθέτει πλήθος θέρετρων και εστιατορίων, καθώς και μερικά μουσεία και προσφέρει μία πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα από αυτή που βιώνουν οι επισκέπτες στις παραλίες. Παρόλα αυτά, τα νησιωτικά θέρετρα είναι αυτά που «κερδίζουν» τους περισσότερους, καθώς είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά και προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες χαλάρωσης και άμεση πρόσβαση στις κρυστάλλινα νερά των παραλιών, που ενδείκνυνται για υποβρύχιες εξερευνήσεις, καταδύσεις και ψάρεμα.

Ταϊλάνδη
Φημίζεται για τις φυσικές της ομορφιές, αλλά και για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Προσφέρει ενδιαφέρουσες προτάσεις για κάθε γούστο και ικανοποιεί τόσο εκείνους που αναζητούν την ηρεμία, όσο και αυτούς που αγαπούν την περιπέτεια.
Οι τροπικές παραλίες και τα εξωτικά νησιά βρίσκονται στο επίκεντρο, αλλά η Ταϊλάνδη προσφέρει πολλές ακόμη εμπειρίες, όπως πεζοπορία στη ζούγκλα, εκδρομές σε αρχαίους ναούς και επισκέψεις στο καταφύγιο ελεφάντων. Τα παραδοσιακά φεστιβάλ είναι ένας ιδανικός τρόπος για να γνωρίσετε έθιμα και παραδόσεις, μέσα από τη ματιά των ντόπιων.

exotic destinations3
Τέλος, η πολυσύχναστη πρωτεύουσά της, η Μπανγκόκ, συγκεντρώνει πλήθος τουριστών και θεωρείται μία από τις πρώτες σε επισκεψιμότητα πόλεις παγκοσμίως. Οι πλωτές αγορές, η κουλτούρα και φυσικά οι συναρπαστικές γευστικές προτάσεις προσφέρουν πλήθος νέων εμπειριών σε όσους θέλουν να απολαύσουν την κοσμοπολίτικη ζωή.

Βιετνάμ
Street food, προσεγμένα εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία, μοντέρνα resorts και η φυσική ομορφιά του τόπου τον καθιστούν έναν από τους προορισμούς που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος. Συνδυάζει παραδοσιακά με μοντέρνα στοιχεία, αλλά και πλήθος αξιοθέατων, καθώς και σημαντικών χώρων πολιτισμού, όπως το Ανάκτορο της Επανένωσης και το πολεμικό μουσείο, τα οποία βρίσκονται στη δημοφιλή πόλη Χο Τσι Μινχ, που αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία του Βιετνάμ.
exotic destination4
Το Halong Bay και η αρχαία πόλη Hoi An, αποτελούν Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και είναι μοναδικής ομορφιάς μέρη, που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε. Στο πρώτο, θα ανακαλύψετε μικρά νησιά αλλά και ειδυλλιακές παραλίες που θυμίζουν καρτ ποστάλ, ενώ στο δεύτερο θα ανακαλύψετε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της παραδοσιακής γειτονιάς με τα παλιά ξύλινα σπίτια και τα χιλιάδες πολύχρωμα φαναράκια.

Σεϋχέλλες
Το Μαχέ είναι το μεγαλύτερο από τα 115 κοραλλιογενή νησιά που βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό. Εκεί βρίσκεται η πρωτεύουσα Βικτόρια, όπου μπορείτε να γνωρίσετε καλύτερα τον πολιτισμό της χώρας και να απολαύσετε τη φιλοξενία που προσφέρουν οι ντόπιοι, καθώς και τα τοπικά έθιμα.

exotic destinations5

Στο πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα ενημερωθείτε για πολλές πτυχές της ζωής στην περιοχή, ενώ στο Εθνικό Πάρκο του νησιού Praslin, που έχει αναγνωριστεί ως μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, θα θαυμάσετε μεγάλη ποικιλία φυτών και ζώων, καθώς και του «Coco de mer», ενός δάσους 4.000 σπάνιων φοινικόδεντρων.

Τα ξύλινα σπιτάκια ανάμεσα στο κατάφυτο τοπίο, οι παραλίες με τα σμαραγδένια νερά και τη χρυσαφένια άμμο συνθέτουν γαλήνιες εικόνες μοναδικής ομορφιάς που θα μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου