Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Καταιγίδα προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη 14/2 στη Χίο

Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε έως και τις πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτης14 Φεβρουαρίου 2018, στη Δυτική Ελλάδα, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και κυρίως στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ορεινά. Σταδιακά, ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τις βροχές να αποκτούν πολύ τοπικό χαρακτήρα στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Από αργά το βράδυ όμως βροχές θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ενώ παράλληλα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά με ισχυρά φαινόμενα, τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 12, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του κεντρικού, Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου από 8 έως 14 βαθμούς, και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 9 έως 17, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και βαθμιαία νότιο με ίδιες εντάσεις, ωστόσο από αργά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση στα επίπεδα των 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καταιγίδα προβλέπεται για τη Χίο σήμερα Τετάρτη 14/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 14 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με ασθενής βροχή και συννεφιά στη συνέχεια, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη, με αυξημένη πιθανότητα για έντονα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, με σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυιτκοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρέδς μέχρι το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και πιθανόν της κεντρικής Μακεδονίας (σ.σ. από 600-700 μέτρα). βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά 65 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές νωρίς το πρωί. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Ήπειρο (σ.σ. από 600 μέτρα), τη δυτική Στερεά (σ.σ. από 600-700μέτρα) και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο (σ.σ. από 800-900 μέτρα). Πρόσκαιρη εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες εκ νέου ένταση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα στο Ιόνιο και την Ήπειρο.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Στερεάς το πρωί και ξανά από τη νύχτα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικού 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου