Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Καταλονία – Ανεξαρτησία: Κατέβασαν την ισπανική σημαία

Καταλονία – Ανεξαρτησία: Κατέβασαν την ισπανική σημαία | Newsit.grΟ κακός χαμός επικρατεί στην Ισπανία... μετά από την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από το κοινοβούλιο της. Το δημοτικό συμβούλιο στη Χιρόνα, μάλιστα, προχώρησε στις πρώτες αλλαγές, καταργώντας την ισπανική σημαία!

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία ντοκουμέντο η σημαία της Ισπανίας δεν υπάρχει πουθενά. Αντιθέτως, τόσο η σημαία της Καταλονίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυματίζουν…


Λίγο αργότερα, η ισπανική σημαία κατέβηκε και από την πόλη Sabadell. Ωστόσο, όλα αυτά ήταν η αρχή… καθώς πλέον οι Καταλανοί «κατεβάζουν» την ισπανική σημαία από όλα τα κτίρια. Μάλιστα, οι σημαίες κατεβαίνουν με φωνές ενθουσιασμού και πανηγυρισμούς.

Η ψηφοφορία για την ανεξαρτησία
Το καταλανικό κοινοβούλιο ψήφισε την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία, σε μια αμφιλεγόμενη ψηφοφορία που θεωρείται τώρα πιθανό να κηρυχθεί παράνομη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας.

Η πρόταση για ανεξαρτησία εγκρίθηκε με 70 ψήφους υπέρ, 10 κατά, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια σε σύνολο 135 βουλευτών, δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος.

Βουλευτές του Σοσιαλιστικού, του Λαϊκού Κόμματος και του κόμματος των Πολιτών (Ciudadanos) αποχώρησαν από την αίθουσα προτού ξεκινήσει η ψηφοφορία σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου