Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ασθενής βροχόπτωση σήμερα Τρίτη 24/10 στη Χίο

Νεφώσεις με βροχές σε όλη τη χώρα αναμένονται σήμερα Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017. Καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους, κυρίως στο Ιόνιο και το Αιγαίο, καθώς και στις παράκτιες ηπειρωτικές περιοχές. Τα φαινόμενα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα έως και το μεσημέρι, θα είναι κατά τόπους έντονα και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά με υψόμετρο πάνω από 1500 μέτρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα αναπτυχθούν ομίχλες, κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 10 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 18, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 24.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξαίρεση τον Θερμαϊκό και την περιοχή των Σποράδων όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ προς το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το απόγευμα.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί στη Χίο σήμερα Τρίτη 24/10, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
17 έως 19 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με ασθενή βροχόπτωση, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 5 με 7 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς θα είναι τοπικά ισχυρές το πρωί στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Χαμηλά η θερμοκρασία σε Δωδεκάνησα, Αττική και Θεσσαλονίκη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Θράκη, πιθανώς το πρωί στην ανατολική Μακεδονία. Πιθανώς το βράδυ και στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα στα βόρεια σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και κυρίως από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα ανατολικά θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τετάρτη 25-10-2017
Καιρός: στη δυτική και βόρεια χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα νοτιοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα δυτικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Πέμπτη 26-10-2017
Καιρός: στην ανατολική και νότια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 27-10-2017
Καιρός: στα δυτικά γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά
ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα νότια.

Σάββατο 28-10-2017 και Κυριακή 29-10-2017
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου θα
εκδηλωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου