Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Έξτρα εισόδημα από υπενοικίαση του αυτοκινήτου σας

epoinikiasiΠρόσθετο εισόδημα από 300 έως 3.000 ευρώ μηνιαίως υπόσχεται η Carky σε όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, ιδιώτες και εμπόρους, υπενοικιάσουν τα οχήματά τους όταν οι ίδιοι δεν τα χρησιμοποιούν.

Πρόκειται για μία ακόμη εταιρεία της λεγόμενης οικονομία διαμοιρασμού (sharing economy), που έκανε την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά επιχειρώντας ουσιαστικά να...
εκμεταλλευθεί την ανάγκη των Ελλήνων για έξτρα εισόδημα σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης και σε μια χώρα όπου το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου είναι υψηλό.

Επί της ουσίας, σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόκειται για το αντίστοιχο των εταιρειών υπενοικίασης κατοικιών ως τουριστικών καταλυμάτων μέσα από πλατφόρμες όπως η Airbnb.

Οπως συμβαίνει δε και σε άλλες επιχειρήσεις της οικονομίας διαμοιρασμού, υπάρχουν «γκρίζες» ζώνες τόσο ως προς το σύννομο της λειτουργίας της όσο και ως προς το ζήτημα της φορολόγησής της.

H Carky υποστηρίζει ότι φέρνει πρώτη στην Ελλάδα το μοντέλο, του «peer to peer car sharing» καθιστώντας δυνατό σε ιδιώτες και εμπόρους να επενοικιάζουν σε τρίτους τα αυτοκίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους ή στην κατοχή τους.

Εκπρόσωπος του ΣΤΕΕΑ επισημαίνει ότι δεν επιτρέπεται καν στις εταιρείες να υπενοικιάζουν αυτοκίνητα από εμπόρους αυτοκινήτων.

Πάντως η Carky παρέχει δύο μοντέλα συνεργασίας:
  • -Πλήρης ανάθεση κατά την οποία ο ιδιοκτήτης ενός οχήματος αναθέτει στην Carky την διαχείριση του αυτοκινήτου αποδίδοντας ένα εγγυημένο ποσό στον ιδιοκτήτη και οι πληρωμές γίνονται κάθε τέλος του μήνα ενώ η ελάχιστη περίοδος χρήσης ορίζεται στους δύο μήνες
  • Διάθεση από τον ιδιοκτήτη. Οι ιδιοκτήτες κρατούν στην κατοχή τους το όχημά τους και το καταχωρίζουν στην ιστοσελίδα – ηλεκτρονική πλατφόρμα της Carky. Όταν δέχονται ειδοποίηση ότι υπάρχει ενδιαφέρον για το όχημά τους, ένας οδηγός – συνεργάτης της εταιρείας παραλαμβάνει το όχημα και το επιστρέφει όταν η κράτηση ολοκληρωθεί. Η Carky καθορίζει σε αυτή την περίπτωση το τίμημα και κρατάει το 25% και το υπόλοιπο 75% το αποδίδει στον ιδιοκτήτη.
Η εταιρεία δηλώνει ότι παρέχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη του οχήματος (μεικτή ασφάλεια).

Πολύ χαμηλό το κόστος χρήσης ΙΧ από υπενοικίαση
Πέραν των εσόδων που έχουν οι κάτοχοι που υπενοικιάζουν τα οχήματά τους, το Enikonomia.gr «επισκέφθηκε» την ιστοσελίδα της Carky αναζητώντας αυτοκίνητο για το τριήμερο 10 έως και 12 Ιουνίου και οι προσφορές που έχει είναι άκρως ανταγωνιστικές.

Ειδικότερα για την υπενοικίαση ενός μικρού οχήματος για 3 ημέρες η προσφορά ανέρχεται σε 30 ευρώ ημερησίως ή 90 ευρώ συνολικά.

Για την υπενοικίαση ενός οχήματος πόλης το κόστος ανέρχεται σε 20 ευρώ ημερησίως ή 60 ευρώ για 3 ημέρες.

Για ένα πολυτελές μοντέλο το κόστος υπενοικίασης ανέρχεται σε μόλις 29 ευρώ ημερησίως ή 87 ευρώ για το τριήμερο.

Τέλος για ένα SUV το κόστος υπενοικίασης για τρεις ημέρες ανέρχεται σε 300 ευρώ ή 100 ευρώ την ημέρα.

Πηγή enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου