Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ταρτάκια με πραλίνα, μπανάνα και αμύγδαλο

Ταρτάκια με πραλίνα, μπανάνα και αμύγδαλοΑπίστευτα λαχταριστά ταρτάκια, γεμιστά με πραλίνα και μπανάνες που ταιριάζουν πολύ.

Είναι αμφίβολο αν προλάβουν να κρυώσουν στο πιάτο πριν τα εξαφανίσετε!

Υλικά

  • Για τη βάση...
  • 400γρ. αλεύρι
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 καψουλάκια βανιλίνη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 160γρ. βούτυρο
  • 2 αβγά
  • Για τη γέμιση
  • 500γρ. άλειμμα πραλίνας
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 100γρ. αμύγδαλο φιλέ

Διαδικασία

DSC_0124

Βήμα 1

Για να ετοιμάσετε τη βάση: Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι, το βούτυρο και τα αβγά και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνετε μπαλάκια ζύμης και με τα δάχτυλα σας πιέζετε και καλύπτετε τη βάση και τα πλαϊνά από 12 μικρές ατομικές φόρμες τάρτας. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι. Βάζετε και τις φόρμες σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Βγάζετε τα ταρτάκια από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες, όχι πολύ λεπτές και τις ραντίζετε με το χυμό λεμόνι.

Βήμα 4

Γεμίζετε τα ταρτάκια με πραλίνα, στρώνετε από πάνω τις μπανάνες, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη. Αφήνετε τα ταρτάκια να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου