Φυσικά, ένας λαός που έχει τελειοποιήσει την τεχνική είναι οι
Γερμανοί, οι οποίοι είναι...
διάσημοι για την τεχνογνωσία τους όσον αφορά στη μπύρα ενώ διακρίνονται και για την αυστηρότητά τους- στα πάντα.
Ο Sylvester Schneider είναι ένας Γερμανός- τι άλλο;- ιδιοκτήτης bar restaurant και ειδικός στο σερβίρισμα μπύρας. Ο ίδιος, μας δείχνει πώς γίνεται σωστά- από το Business Insider είναι το θέμα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πώς σερβίρεται μια μπύρα, εξαρτάται από το είδος αυτής. Κατά τον ίδιο, υπάρχουν τρεις κατηγορίες μπύρας: lager, pilsner, και wheat (weissbier), όπου η κάθε μια σερβίρεται διαφορετικά.
Πώς να σερβίρετε μια wheat:
Οι μπίρες αυτές παρασκευάζονται κυρίως από σιτάρι (40%-70%) και οι περισσότερες δεν φιλτράρονται. Έτσι περιέχουν υπολείμματα μαγιάς στη φιάλη τους με αποτέλεσμα να έχουν ένα θολό χρώμα και πλούσιο αφρό. Το αλκοόλ τους είναι περίπου 4,5-5,7% και απαιτούν έναν ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος.
1. Κρατήστε γωνία 45 μοιρών για να γεμίσετε το ποτήρι σας. Κάποιοι ειδικοί, μάλιστα, συστήνουν ακόμη μεγαλύτερη γωνία, τόση που το ποτήρι να φτάνει σχεδόν οριζόντια.
2. Ακουμπήστε αργά το λαιμό του μπουκαλιού στο ποτήρι.
3. Δημιουργήστε κλίση προς τα πάνω με το μπουκάλι, η άκρη του οποίου πρέπει να βρίσκεται μέσα στο υγρό, καθώς χύνεται αργά. Δώστε έμφαση στο αργά.
4. Τραβήξτε το μπουκάλι έξω –και πάλι αργά- μόλις γεμίσετε το ποτήρι σας στα 2/3 με μπίρα.
5. Τώρα ρίξτε το υπόλοιπο λίγο πιο γρήγορα, προκειμένου να δημιουργήσετε αφρό.
6. Μην ρίξετε ολόκληρο το περιεχόμενο του μπουκαλιού στο ποτήρι. Κρατήστε λίγη μπίρα μέσα στο μπουκάλι, έτσι ώστε να ανακατέψετε το ίζημα, όπου βρίσκεται όλη η γεύση. Αν δεν έχετε, λοιπόν, θέμα με την πέψη της μαγιάς, στροβιλίστε το μπουκάλι κουνώντας τον καρπό σας κι αφού ανακατευτεί η μαγιά, προσθέστε τη στο πιάτο σας.
Πώς να σερβίρετε μια pilsner:
1.Κρατήστε το ποτήρι σας σε γωνία 45 μοιρών.
2. Βάλτε την μπίρα σχετικά γρήγορα και σταματήστε όταν φτάσετε να έχετε ξεπεράσει τη μέση του περιεχομένου του μπουκαλιού.
3. Δώστε λίγο χρόνο στον αφρό να «στρώσει», ιδανικά 1 λεπτό.
4. Συνεχίστε να βάζετε λίγη ακόμα μπίρα, δώστε και πάλι λίγο χρόνο στον αφρό και επαναλάβετε μέχρι να αδειάσει το μπουκάλι. Στη Γερμανία, η pilsner χρειάζεται αρκετά λεπτά μέχρι να γεμίσει σωστά στο ποτήρι, τυπικά γύρω στα 7, αν και λίγοι ακολουθούν πιστά το χρόνο, περιορίζοντάς τον στα 3, όπου και πάλι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.
Πώς να σερβίρετε μια lager:
Ο Schneider εξηγεί ότι στην περίπτωση της lager, βάζουμε μόνο την άκρη του μπουκαλιού στο ποτήρι.
1. Κρατήστε το ποτήρι σας σε γωνία 45 μοιρών.
2. Ακουμπήστε την άκρη του στομίου στο ποτήρι.
3. Χύστε την μπίρα σχετικά γρήγορα και σταθερά.
4. Αρχίστε να ισιώνετε το ποτήρι όταν γεμίσει περίπου στα 2/3, για να δημιουργήσετε ένα ωραίο στρώμα αφρού.
5. Αφήστε τον αφρό να «στρώσει» για μερικά δευτερόλεπτα.
διάσημοι για την τεχνογνωσία τους όσον αφορά στη μπύρα ενώ διακρίνονται και για την αυστηρότητά τους- στα πάντα.
Ο Sylvester Schneider είναι ένας Γερμανός- τι άλλο;- ιδιοκτήτης bar restaurant και ειδικός στο σερβίρισμα μπύρας. Ο ίδιος, μας δείχνει πώς γίνεται σωστά- από το Business Insider είναι το θέμα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πώς σερβίρεται μια μπύρα, εξαρτάται από το είδος αυτής. Κατά τον ίδιο, υπάρχουν τρεις κατηγορίες μπύρας: lager, pilsner, και wheat (weissbier), όπου η κάθε μια σερβίρεται διαφορετικά.
Πώς να σερβίρετε μια wheat:
Οι μπίρες αυτές παρασκευάζονται κυρίως από σιτάρι (40%-70%) και οι περισσότερες δεν φιλτράρονται. Έτσι περιέχουν υπολείμματα μαγιάς στη φιάλη τους με αποτέλεσμα να έχουν ένα θολό χρώμα και πλούσιο αφρό. Το αλκοόλ τους είναι περίπου 4,5-5,7% και απαιτούν έναν ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος.
1. Κρατήστε γωνία 45 μοιρών για να γεμίσετε το ποτήρι σας. Κάποιοι ειδικοί, μάλιστα, συστήνουν ακόμη μεγαλύτερη γωνία, τόση που το ποτήρι να φτάνει σχεδόν οριζόντια.
2. Ακουμπήστε αργά το λαιμό του μπουκαλιού στο ποτήρι.
3. Δημιουργήστε κλίση προς τα πάνω με το μπουκάλι, η άκρη του οποίου πρέπει να βρίσκεται μέσα στο υγρό, καθώς χύνεται αργά. Δώστε έμφαση στο αργά.
4. Τραβήξτε το μπουκάλι έξω –και πάλι αργά- μόλις γεμίσετε το ποτήρι σας στα 2/3 με μπίρα.
5. Τώρα ρίξτε το υπόλοιπο λίγο πιο γρήγορα, προκειμένου να δημιουργήσετε αφρό.
6. Μην ρίξετε ολόκληρο το περιεχόμενο του μπουκαλιού στο ποτήρι. Κρατήστε λίγη μπίρα μέσα στο μπουκάλι, έτσι ώστε να ανακατέψετε το ίζημα, όπου βρίσκεται όλη η γεύση. Αν δεν έχετε, λοιπόν, θέμα με την πέψη της μαγιάς, στροβιλίστε το μπουκάλι κουνώντας τον καρπό σας κι αφού ανακατευτεί η μαγιά, προσθέστε τη στο πιάτο σας.
Πώς να σερβίρετε μια pilsner:
1.Κρατήστε το ποτήρι σας σε γωνία 45 μοιρών.
2. Βάλτε την μπίρα σχετικά γρήγορα και σταματήστε όταν φτάσετε να έχετε ξεπεράσει τη μέση του περιεχομένου του μπουκαλιού.
3. Δώστε λίγο χρόνο στον αφρό να «στρώσει», ιδανικά 1 λεπτό.
4. Συνεχίστε να βάζετε λίγη ακόμα μπίρα, δώστε και πάλι λίγο χρόνο στον αφρό και επαναλάβετε μέχρι να αδειάσει το μπουκάλι. Στη Γερμανία, η pilsner χρειάζεται αρκετά λεπτά μέχρι να γεμίσει σωστά στο ποτήρι, τυπικά γύρω στα 7, αν και λίγοι ακολουθούν πιστά το χρόνο, περιορίζοντάς τον στα 3, όπου και πάλι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.
Πώς να σερβίρετε μια lager:
Ο Schneider εξηγεί ότι στην περίπτωση της lager, βάζουμε μόνο την άκρη του μπουκαλιού στο ποτήρι.
1. Κρατήστε το ποτήρι σας σε γωνία 45 μοιρών.
2. Ακουμπήστε την άκρη του στομίου στο ποτήρι.
3. Χύστε την μπίρα σχετικά γρήγορα και σταθερά.
4. Αρχίστε να ισιώνετε το ποτήρι όταν γεμίσει περίπου στα 2/3, για να δημιουργήσετε ένα ωραίο στρώμα αφρού.
5. Αφήστε τον αφρό να «στρώσει» για μερικά δευτερόλεπτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου