Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μέσω chatrooms οι αστυνομικοί κάνουν διαδικτυακές περιπολίες

Μέσω chatrooms οι αστυνομικοί κάνουν διαδικτυακές περιπολίεςΈξυπνες διαδικτυακές περιπολίες με ψεύτικα προφίλ σε chat rooms, αλλά και ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποιούν οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπίζουν και να απενεργοποιούν τους παιδόφιλους και παιδεραστές που “σουλατσάρουν” στο ίντερνετ με σκοπό να παγιδεύουν στα “δίχτυα” τους ανήλικα παιδιά.

Οι αστυνομικοί του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω αυτών των ψεύτικων προφίλ εμφανίζονται ως...
ανήλικα αγόρια ή κορίτσια και εχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να σπάσουν τον κώδικα επικοινωνίας των παιδόφιλων και των παιδεραστών με αποτέλεσμα να έχουν καταγράψει φράσεις κλειδιά.

Μάλιστα μέσω αυτών των ψεύτικων προφίλ, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι σε θέση να παγιδεύουν πολίτες με αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτα και μάλιστα να καταγράφουν αντιδράσεις αλλά και τα κόλπα που χρησιμοποιούν, προκειμένου να παγιδεύουν ανήλικα παιδιά.

Συγκεκριμένες φράσεις και μάλιστα κλισέ που χρησιμοποιούν οι απανταχού παιδόφιλοι έχουν πια μπει σε ένα ιδιόμορφο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει δημιουργήσει η Δίωξη και όταν πια στο διαδίκτυο εντοπίζονται αυτές οι φράσεις, χτυπά κόκκινος συναγερμός στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα και αμέσως οι αστυνομικοί με τα ψεύτικα προφίλ αναλαμβάνουν δράση προσκειμένου να αρχίσουν να έχουν συνομιλίες με το παιδόφιλο και στην συνέχεια να τον παγιδεύσουν οι ίδιοι.

Όπως λένε Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αυτό το σύστημα έχει αποφέρει καρπούς, καθώς πολλοί παιδόφιλοι έχουν αναγκαστεί να αποσυρθούν από το διαδίκτυο και έτσι πολλά παιδιά να γλυτώσουν από τα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου