Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Λίγα σύννεφα σήμερα Τρίτη 17/3 πάνω από τη Χίο

Θυελλώδεις άνεμοι σήμερα στο νησί μας

Ηλιοφάνεια στη Βόρεια Ελλάδα, με παγετό νωρίς το πρωί κατά τόπους, και αυξημένες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου 2015. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 16 στην Ήπειρο, από 0 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 17 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 6 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά στην έξοδο του Κορινθιακού θα επικρατήσουν ανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν σήμερα Τρίτη 17/3 πάνω από τη Χίο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
8 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ. 

Για αύριο Τετάρτη 18/3, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 10. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί , στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, και στο Νότιο Ευβοϊκό σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στην Κρήτη.
Άνεμοι: βόρειοι 6 με 7 και στα δυτικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει τοπικά.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς βροχές στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη 18-03-2015
Καιρός: στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά της Μακεδονίας και πιθανόν της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Πέμπτη 19-03-2015
Καιρός: στο Ιόνιο, στην ηπειρωτική χώρα, καθώς και το Αιγαίο και από το βράδυ στις Κυκλάδες και την Κρήτη, νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό. Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 20-03-2015
Καιρός: στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τοπικά σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 21-03-2015
Καιρός: τις πρωινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, γρήγορα βελτιούμενος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το βράδυ στα δυτικά και κυρίως τα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ ενισχυμένοι από το απόγευμα στα 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαιο και τα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί
4 με 6 μποφόρ εξασθενουντες.
Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο.

Κυριακή 22-03-2015
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία επέκταση στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Από το βράδυ και από τα νοτιοανατολικά ο καιρός θα παρουσιάσει ύφεση.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη 7 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου