Λαχταριστό και εύκολο πιάτο
Υλικά για 4-6 άτομα
- 900 γραμμάρια μπρόκολο βρασμένο
- Αλάτι
- 2 λωρίδες μπέικον κομμένα σε πλατιές λωρίδες
- 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 αυγά χτυπημένα
- 1/2 φλιτζάνι...
κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 1/2 πακέτο πέννες
- 2 έως 3 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
- 225 γραμμάρια τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε το νερό μέχρι να κοχλάσει και αλατίστε. Προσθέστε τα μπουκετάκια μπρόκολου και τα βράζουμε για 5 - 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρέστε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και ρίξτε τις πέννες στο νερό που βράζει και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Σουρώνετε πέννες και αφήνετε στην άκρη.
2. Στη συνέχεια ψιλοκόψτε το μπέικον και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρέστε το μπέικον από το τηγάνι και στραγγίξτε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
3. Προθερμάνετε το φούρνο σε 210° C. Βουτυρώστε ένα πυρέξ και ρίξτε μέσα τις πέννες μαζί με το μπρόκολο. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά μαζί με το αλεύρι την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Προσθέστε το μαύρο πιπέρι, το αλάτι και τη μουστάρδα. Συμπληρώστε το ένα τρίτο του τυριού ψιλοτριμμένο.
4. Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τυριού πάνω το μπρόκολο, απλώστε το μαγειρεμένο μπέικον ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο τυρί τριμμένο.
5. Ψήστε για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Πηγή: sidagi.gr
Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!
Ετικέτες
Χίος
(4255)
Βολισσός
(192)
ΟΧΣΑ
(141)
Οινούσσες
(131)
Βροντάδος
(84)
Πυργί
(80)
Μεστά
(54)
Κάμπος
(39)
Χαλκειός
(36)
Αρμόλια
(32)
Καλλιμασιά
(29)
Καλαμωτή
(24)
Ποταμιά
(20)
Λεπτόποδα
(19)
Κουρούνια
(18)
Πισπιλούντα
(18)
Κέραμος
(17)
Θυμιανά
(16)
Χάλανδρα
(15)
Καρυές
(13)
Λαγκάδα
(13)
Καμπιά
(12)
Νένητα
(12)
Δαφνώνας
(11)
Βίκι
(9)
Νεοχώρι
(8)
Πιραμά
(7)
Ελευσίνα
(5)
Κηφισιά
(4)
Γρου
(2)
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου