Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Κατρούγκαλος: Οι επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ να μην συνυπολογιστούν στις 15.000 προβλεπόμενες προσλήψεις

Κατρούγκαλος: Οι επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ να μην συνυπολογιστούν στις 15.000 προβλεπόμενες προσλήψειςΤην επαναφορά όλων των διαθέσιμων και απολυμένων του Δημοσίου, οι οποίοι υπολογίζονται στους 3.900, δεσμεύτηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, διευκρίνησε ότι οι προσλήψεις στο Δημόσιο που έχουν "παγώσει" θα δρομολογηθούν, ύστερα από σχετικό έλεγχο και προγραμματισμό.  

Μάλιστα, τόνισε ότι...
οι προσλήψεις θα γίνουν κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Η θέση της ελληνικής πλευράς είναι οι επαναπροσλήψεις στην ΕΡΤ να μην συνυπολογιστούν στις 15.000 προβλεπόμενες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2015, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Δήλωσε ακόμη ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ή το πολύ την μεθεπόμενη θα τεθεί σε διαβούλευση το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο θα περιλαμβάνει και την επαναφορά των 3.920 διαθέσιμων και απολυμένων υπαλλήλων του Δημοσίου.

Πρόσθεσε δε ότι οι 3.920 θα συμπεριληφθούν στις 15.000 προσλήψεις που προβλέπονται για το 2015.

Παράλληλα, προανήγγειλε την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας χαρακτηρίζοντάς τα ως "προθάλαμο για απόλυση"

Για τη συνδρομή των πολιτών στην πάταξη της φοροδιαφυγής, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως η καλωδίωση δεν γίνεται για την προστασία του κράτους αλλά για την προστασία του ανθρώπου και εξήγησε πως με το συγκεκριμένο μέτρο καλύπτεται το πρόβλημα της διαφθοράς στους ελέγχους.

Τέλος, επιβεβαίωσε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για τα βουλευτικά αυτοκίνητα κάνοντας λόγο για ένα λογικό μέτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου