Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Βορίδης σε …βαθιά νερά! SOS από τα νησιά για την Υγεία

Βορίδης σε …βαθιά νερά! SOS από τα νησιά για την ΥγείαΤον υγειονομικό χάρτη της νησιωτικής Ελλάδος θα κληθεί να βελτιώσει και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο υπουργός Υγείας, λίγο πριν ξεκινήσει για τα καλά η τουριστική περίοδος.

Μια γεύση από τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μονάδες υγείας στα ελληνικά νησιά πήρε το βράδυ της Τετάρτης ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Υγείας είχε ευρεία συνάντηση για τη δημόσια υγεία στα νησιά του...
νοτίου Αιγαίου με το σύνολο των δημάρχων του νοτίου Αιγαίου.

Στην Πολύωρη συνάντηση οι Δημαρχοι του εξέθεσαν βήμα προς βήμα όλες τις δυσκολίες που έχουν σήμερα να καλύψουν υγειονομικά όχι μόνο τους κατοίκους των νησιών αλλά και τους τουρίστες που αρχίζουν να καταφθάνουν επί ελληνικού εδάφους κατά δεκάδες. 
Οι δήμαρχοι αλλά και οι διοικητές των νοσοκομείων παρουσίασαν λεπτομερώς όλα τα κενά σε προσωπικό που έχουν σήμερα τόσο τα νοσοκομεία των νησιών όσο και τα Κέντρα Υγείας και οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
Και δεν είναι λίγα τα κενά αυτά τη στιγμή που σε πολλές περιοχές της χώρας και ειδικά στα μικρότερα νησιά οι κάτοικοι δεν μπορούν να βρουν καν γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Γεγονός καθόλου τυχαίο αφού από τη μία οι ιδιώτες γιατροί δεν συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ για να παράσχουν υπηρεσίες ενώ από την άλλη τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες αφού πολλοί γιατροί αποχώρησαν με τις τελευταίες αλλαγές. 
Βέβαια εν μέσω θέρους ελάχιστα μπορούν να βελτιωθούν καθώς εκτός των άλλων έχουν καθυστερήσει και οι προσλήψεις των επικουρικών γιατρών που θα μπορούσαν να δώσουν μια ανάσα στο σύστημα και στην υγειονομική κάλυψη μέσα στο καλοκαίρι τόσο των κατοίκων όσο και των τουριστών.
 Ο κ. Βορίδης, πάντως από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τους δημάρχους ότι θα συμβάλλει κατά το μέγιστο δυνατό στην εύρυθμη λειτουργία και στην ενίσχυση των δομών υγείας της νησιωτικής Ελλάδος.
  
Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου