Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Κόστα Ρίκα: Η πράσινη χώρα με τις ελληνικές πόλεις και τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους του πλανήτη (ΦΩΤΟ)

Κόστα Ρίκα: Η πράσινη χώρα με τις ελληνικές πόλεις και τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους του πλανήτη (ΦΩΤΟ)Κόστα Ρίκα σημαίνει Πλούσια Ακτή.

Και γιατί να μην ονομάζεται έτσι μια χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους του πλανήτη;

Μπορεί κανείς να μην γνωρίζει το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα, το σίγουρο είναι ότι η χώρα της Κεντρικής Αμερικής είναι ήδη πρωταθλήτρια σε πολλούς τομείς...




Η χώρα των περίπου 4.2 εκατομμυρίων κατοίκων μπορεί να περηφανεύεται για το γεγονός ότι είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνες που βασίζονται στις απαντήσεις των κατοίκων της.

Το προσδόκιμο ζωής φτάνει τα 78,06 χρόνια. Το ποσοστό αναλφαβητισμού αγγίζει μόλις το 4%. Μάλιστα, όπως γράφει το Εθνος, στις πολύ φτωχές περιοχές όπου τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, τα ... μαθήματα γίνονται μέσω του κρατικού ραδιοφώνου!


Η Κόστα Ρίκα είναι η πιο πράσινη χώρα, σύμφωνα με αξιολόγηση του New Economics Foundation καθώς η κυβέρνησή της έχει υιοθετήσει προοδευτική περιβαλλοντική πολιτική. Πάνω από από το μισό της έκτασης της χώρας καλύπτεται από δέντρα. Οι κοσταρικανοί ζουν ανάμεσα σε τροπικά δάση, ονειρεμένες παραλίες και ενεργά ηφαίστεια.

Από το 2004 το 47% της ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ από το 2006 το 96% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από υδροηλεκτρικά εργοστάσια και γεωθερμία.



Στην Κόστα Ρίκα απαγορεύεται το κυνήγι! Υπάρχουν περισσότερες από 100 προστατευόμενες περιοχές και 32 εθνικά πάρκα και καταφύγια άγριας ζωής. Η χώρα φιλοξενεί 34.000 είδη εντόμων, 208 είδη θηλαστικών, 220 είδη ερπετών, 850 είδη πουλιών, 100 είδη πεταλούδων και 9.000 είδη φυτών.



Είναι μια χώρα που δεν έχει στρατό. Το 1949 προχώρησε στη διάλυση του μετά το τέλος του εμφυλίου και από τότε οι αμυντικές δαπάνες πηγαίνουν στην παιδεία και στον πολιτισμό. Τα μοναδικά της “όπλα” είναι ένα ταχύπλοο μεγάλο περιπολικό και ένα πλήρως εξοπλισμένο ρυμουλκό στον Ατλαντικό Ωκεανό. Άλλα 5 ταχύπλοα επιβλέπουν τις ακτές του Ειρηνικού. Το σύνολο του προσωπικού είναι 100 αξιωματικοί και ναύτες.


Oι Κοσταρικανοί γνωρίζουν πολλά για την Ελλάδα και την ιστορία της και πολλοί είναι εκείνοι που δηλώνουν φιλέλληνες. Ο Χοσέ Ραφαέλ ντε Καλέγκος ι Αλβαράδο πρόεδρος της χώρας βάφτισε τον 19ο αιώνα τρεις πόλεις με ελληνικές ονομασίες: την Grecia (Ελλάδα), μια πόλη που απέχει μιάμιση ώρα από την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ, την Atenas (Αθήνα) και την Esparza (Σπάρτη). Επίσης, μια από τις πιο διάσημες παραλίες της ονομάζεται Samaras Beach!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου