Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Τα σημεία του σώματος που ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό

Τα σημεία του σώματος που ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακόΣυχνά μένουν εκτεθειμένα στις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου

Αν δεν θέλετε το σώμα σας να αποκτήσει όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι σημαντικό να απλώνετε αντηλιακό παντού. Είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Χωρίς αυτό, αυξάνετε τον κίνδυνο των εγκαυμάτων, της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου του δέρματος.

Προφανώς λοιπόν...
απλώνετε άφθονη ποσότητα σε κάθε εκτεθειμένη περιοχή, αλλά υπάρχουν μερικά σημεία του σώματός που οι περισσότεροι ξεχνούν να επικαλύψουν με αντηλιακό. Ποια είναι αυτά;

Αυχένας

Τα μαλλιά σας συνήθως κρύβουν και προστατεύουν τον αυχένα σας από τον ήλιο, λέει η δερματολόγος Whitney Bowe. Αλλά εάν το χτένισμά σας αποκαλύπτει κάποιο τμήμα ή αν τα έχετε πιασμένα, τότε δεν είναι προστατευμένος.

Διαλέξτε ένα αντηλιακό σε μορφή τζελ το οποίο είναι λιγότερο λιπαρό και απορροφάται γρήγορα από το δέρμα και δεν δείχνουν τα μαλλιά σας λιπαρά.

Μια προειδοποίηση μόνο: Εάν έχετε πραγματικά ανοιχτόχρωμες τρίχες, δεν θα παρέχει μεγάλη προστασία. Επειδή όμως θέλετε να προστατέψετε όλο το κεφάλι σας σε αυτή την περίπτωση το καλύτερο είναι να φοράτε μεγάλο ψάθινο καπέλο.

Αυτιά

Τα αυτιά χρειάζονται προστασία. Κυρίως επειδή πολλές περιπτώσεις καρκίνου του δέρματος εμφανίζονται στα αυτιά, λέει η Bowe. Δεν έχει σημασία τι είδους αντηλιακό θα χρησιμοποιείτε (τζελ, κρέμα, σπρέι, στικ), αλλά απλά φροντίστε να καλύψετε αυτό το παραμελημένο σημείο.

Χείλη

Ειδικά το κάτω χείλος σας βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο να προσβληθεί από καρκίνο του δέρματος, λέει η Bowe. Αλλά υπάρχει λύση: χρησιμοποιήστε ένα lip balm που περιέχει αντηλιακή προστασία. Με αυτόν τον τρόπο τα χείλη σας θα παραμείνουν ενυδατωμένα και ασφαλή.

Τα βλέφαρα

«Οι άνθρωποι φοβούνται να βάλουν αντηλιακό στα μάτια», λέει η Bowe. «Εγώ πραγματικά έχω εντοπίσει πολλά περιστατικά από καρκίνο του δέρματος σε αυτό το σημείο», συμπληρώνει. Για να μην δακρύζουν τα μάτια σας δοκιμάστε τα κρεμώδη αντηλιακά. Διαφορετικά πρέπει να φοράτε γυαλιά ηλίου όσες ώρες είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο για να προφυλαχθείτε από τις ακτίνες UVB και UVA.

Το πάνω μέρος των χεριών

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι όταν απλώνουν αντηλιακό και αφού τελειώσουν πλένουν τα χέρια τους. Έτσι όμως αφαιρείται και κάθε προστασία από ήλιο στο σημείο αυτό. Οι κορυφές των χεριών όμως είναι το σημείο που την «πληρώνει» περισσότερο τονίζει η Bowe. Ένα ενυδατικό αντηλιακό παρόμοιο με αυτό που θα χρησιμοποιήσετε στα βλέφαρά είναι μια καλή επιλογή.

Ώμοι

Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε ήδη προστατεύσει τους ώμους σας με αντηλιακό, αλλά εδώ είναι το κρίσιμο σημείο: εάν το μαγιό σας έχει τιραντάκια στους ώμους, το πιθανότερο είναι να μην απλώσετε αντηλιακό κάτω από τις τιράντες, ένα σοβαρό παραπάτημα. Εκτός αυτού αυτές οι τιράντες δεν μένουν ποτέ στην ίδια θέση, λέει η Bowe. Για τον λόγο αυτό εφαρμόστε το αντηλιακό πριν βάλετε το μαγιό σας.

Κουντεπιέ

Αγαπάμε πολύ τα σανδάλια, αλλά αφήνουμε τα πόδια μας για πολύ ώρα εκτεθειμένα στον ήλιο και είναι λάθος. Εφαρμόστε αντηλιακό στις κορυφές των ποδιών σας για να παραμείνετε ασφαλείς, υπογραμμίζει η Bowe.

Πηγή: baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου