Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Αίθριος ο καιρός σήμερα στη Χίο

Βροχές και καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο με ισχυρά φαινόμενα στα βορειότερα τμήματα και στην υπόλοιπη χώρα βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και γρήγορη βελτίωση του καιρού, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 0 έως 11 στην Ήπειρο, από 2 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί στα βόρεια και σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις στα νότια, με σημαντική εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους μέτριους μέχρι ισχυρούς, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα φτάνει 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
10 έως 12 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με λίγα σύννεφα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις, πυκνότερες το πρωί οπότε υπάρχει πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν δυτικοί ισχυροί και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.



Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα σταματήσουν
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με εξασθένηση
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 εως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Κρήτης, Βελτίωση από το μεσημέρι.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικών διευθύνσεων 6 τοπικά7 μποφόρ με σταδιακή εξασένηση από το απόγευμα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 08 εως 14 βαθμούς κελσίου


Μακεδονία, Θράκη
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στη Θράκη και από τοαπόγευμα θα σταματήσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 02 εως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου που βαθμιαία θα σταματήσουν και ο καιρός από το μεσημέρι θα βελτιωθεί.
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με εξασθένηση. Το βράδυ θα γίνουν νότιοιν νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 04 εως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ήειρο θα είναι 4 με 5βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ευβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις κατά περισόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά τις πρωινές ώρες
ΑΝΕΜΟΙ: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 02 εως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βορειότερα τμήματα θα έιναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου