Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

«Να μην γίνει η χώρα, χώρα θανάτωσης αδέσποτων»

«Να μην γίνει η χώρα, χώρα θανάτωσης αδέσποτων»Την αντίθεσή της στο νέο νόμο για τα αδέσποτα εκφράζει η ΠΦΠΟ

Την αντίθεσή της στο νέο νόμο για τα αδέσποτα και στον ορισμό του «επικίνδυνου ζώου» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία «μετά την μερική αναδίπλωση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου και τις...
δηλώσεις του στο newsbeast.gr, επί της τροπολογίας του νόμου 4039/2012», τονίζει ότι «η απαράδεκτη εκ νέου αναδιατύπωση του ορισμού περί "επιθετικού ζώου" και οι αλλαγές που προωθούνται είναι μόνο στάχτη στα μάτια των φιλόζωων, αφού δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν η γνώμη των ειδικών επιστημόνων γι’ αυτό και επιδίωξη της ΠΦΠΟ, τώρα είναι ν’ απαλείφουν όλοι οι όροι οι οποίοι χαρακτηρίζουν κατά το δοκούν τις φυσιολογικές αντιδράσεις ενός ζώου και θα οδηγήσουν σε μαζικούς χαρακτηρισμούς των αδέσποτων ως "επιθετικά", ανοίγοντας το δρόμο σε μαζικές θανατώσεις».

«Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την επιμονή του Υπουργείου να περιληφθεί στον ορισμό του επικίνδυνου η αόριστη και άκρως υποκειμενική έννοια της απειλητικής στάσης και συμπεριφοράς, παρά τους επιθετικούς προσδιορισμούς που τις συνοδεύουν, ως αιτία να οδηγηθεί κάποιο ζώο στον εγκλεισμό και την ενδεχόμενη ευθανασία. Ποιος θα καθορίζει την έννοια της αφύσικης επιθετικής στάσης και συμπεριφοράς; Είναι το γρύλισμα, το σήκωμα της τρίχας, το τέντωμα της ουράς; Αυτά, ως προαναφέρουμε μόνο ένας ειδικός επιστήμονας θα μπορούσε υπεύθυνα να τα αξιολογήσει και όχι ο κάθε φοβικός και μισών τα ζώα καταγγέλλων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΦΠΟ.

Και συνεχίζει: «Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας, ότι η άνευ λόγου πρόσθεση στην τροποποίηση των εννοιών ‘’επιθετική στάση και συμπεριφορά’’ και ‘’ανεπιτυχής επίθεση’’ στη συγκεκριμένη κοινωνική συγκυρία, εξυπηρετεί μόνο εκείνα τα κέντρα που επιθυμούν την εξόντωση των αδέσποτων και την ευκολία απομάκρυνσής τους από περιοχές όπου είναι ανεπιθύμητα, καθόσον είναι πολύ εύκολο να ‘’κατασκευαστούν’’ καταγγελίες για ζώα που ενοχλούν κάποιους με την παρουσία τους και μόνο.

Η αδιαπραγμάτευτη για μας άποψή μας για τον ορισμό είναι η κάτωθι:

«Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς, που εκδηλώνει αποδεδειγμένα και κατ’ εξακολούθηση απρόκλητη και αδικαιολόγητη επιθετικότητα, χωρίς να απειληθεί, προβαίνοντας σε επιτυχή επίθεση προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος σύμφωνα πάντα με τις σύγχρονες επιστημονικές κτηνιατρικές απόψεις, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται.

Περιμένουμε μεγαλύτερη ψυχραιμία και επιστημοσύνη από τους αρμόδιους του ΥΠΠΑΤ.

Δηλώνουμε δε ότι η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει μέχρι τέλους να προσπαθεί για την σωστή διατύπωση, την κατάργηση ή την συμπλήρωση των τροπολογιών, μετερχόμενη παντός νομίμου μέσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου