Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Η ΟΧΣΑ θα τιμήσει αύριο Κυριακή 24 Φεβρουαρίου τον Χιώτη ήρωα Κώστα Περρίκο

Εκδήλωση για το Χιώτη ήρωα Κώστα Περρίκο, που γεννήθηκε στη Καλλιμασιά διοργανώνει η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καλλιμασιωτών Αττικής, αύριο Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013.

Ο Περρίκος ήταν όχι μόνο ο πρώτος Έλληνας, αλλά και Ευρωπαίος, που έκανε αντάρτικο πόλεως, εναντίον των Γερμανών κατακτητών.

Ανατίναξε στην οδό Πατησιών τα γραφεία γερμανικής οργάνωσης στις...
20 Σεπτεμβρίου 1942. Δυστυχώς προδόθηκε, συνελήφθη από τους Γερμανούς και εκτελέστηκε μαζί με άλλους τέσσερις συνεργάτες του, στις 4 Φεβρουαρίου του 1943. Η Ευρώπη τον τιμά, περισσότερο απ’ ότι εμείς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στην είσοδο του κτιρίου της ΠΕΑΝ , της οργάνωσης που ήταν αρχηγός ο Περρίκος και το οποίο βρίσκεται επί της οδού Φιλαρέτου 108, πρώτη παράλληλος, μετά την οδό Σιβιτανίδου, στην Καλλιθέα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα συνεχιστεί στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας, που βρίσκεται στη γωνία, Φιλαρέτου και Κρέμου, με κύριο ομιλητή, το Χιώτη αντισμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας, Παντελή Βατάκη, ο οποίος ασχολήθηκε με τη ζωή και το αντιστασιακό έργο του Κώστα Περρίκου.

Θα διαβαστούν κείμενα, όπως το γράμμα που έγραψε ο Περρίκος, μέσα από το κελί της φυλακής, προς το γιο του, στον οποίο, εκτός των άλλων αναφέρεται και στις σκέψεις του, για ενωμένη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου