Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη
350 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
200 γραμμάρια...
βούτυρο
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
3 κρόκοι αβγού
4 κουταλιές της σούπας νερό κρύο
Για τη γέμιση
6 αβγά
200 γραμμάρια ζάχαρη
90ml χυμό λεμονιού φρέσκος χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια
2 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού από 3 λεμόνια
180 ml κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
Για τη μαρέγκα
Έξι ασπράδια αβγών
175 γραμμάρια ζάχαρη
175 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Μία κουταλιά του γλυκού ξίδι
Μία κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
Μία πρέζα αλάτι
Μία πρέζα βανίλια σκόνη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Έπειτα σε ξύλο κοπής κόψτε το βούτυρο σε μικρούς κύβους και τρίψτε το με το αλεύρι . Ρίξτε τους κρόκους και το νερό και ζυμώστε ελαφρά για πολύ λίγο . Κάντε τη ζύμη μια μπάλα, τυλίξτε την με μεμβράνη ή βάλτε την μέσα σε μια σακούλα και αφήστε την στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Πουδράρετε με αλεύρι τον πάγκο σας και ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου 3 χιλιοστών Τοποθετήστε την ζύμη σε μια ταρτιέρα την οποία το έχετε αλείψει με βούτυρο. Αφαιρέστε τα περισσεύματα της ζύμης. Τρυπήστε όλη την κάτω επιφάνεια της τάρτας με ένα πιρούνι.
Για τη γέμιση
Με τη βοήθεια του μίξερ χτυπάτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα για λίγο. Προσθέστε και την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη ελαφρά έως ότου ομογενοποιηθεί. Αφήστε στην άκρη το μείγμα.
Βάλτε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 160 βαθμούς. Καλύψτε την ζύμη της τάρτας με αλουμινόχαρτο, ρίξτε μέσα φασόλια και ψήστε για 10 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Βγάλτε την τάρτα από το φούρνο και με ένα πινέλο περάστε την επιφάνειά της με λίγο ασπράδι αβγού . Ρίξτε προσεκτικά μέσα τη γέμιση και από πάνω την μαρέγκα.
Ψήστε στους 180 βαθμούς την τάρτα για 20 λεπτά περίπου. Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 2 ώρες.
Για τη μαρέγκα
Χτυπάμε τα ασπράδια ενώ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλάτι σιγά σιγά. Όταν σφίξει η μαρέγκα καλά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε απαλά με τη σπάτουλα.
Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου