Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Στην αντεπίθεση ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής για το θέμα της μη χρηματοδότησης της Χίου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης


Με στοιχεία υποστηρίζει ότι η Χίος μπορούσε να πάρει χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο

Με ένα αντίστοιχο παράδειγμα σοβαρής καταστροφής σε νησί της Ισπανίας από πυρκαγιά και την αίτηση ευρωβουλευτή για ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης, ο Νίκος Χουντής αναφέρεται σε όσους επιμένουν ότι...
καλώς δεν κατατέθηκε αίτηση για χρηματοδότηση της Χίου.

«Επειδή κάποιοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι, θα ήταν μάταιη η κατάθεση αιτήματος δωρεάν χρηματοδότησης της Χίου, για τις τεράστιες ζημιές που υπέστη στις υποδομές της, και επειδή ταυτόχρονα μιλούν σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για «μικροκομματική σκοπιμότητα», δίνουμε στη δημοσιότητα ερώτηση Ισπανού ευρωβουλευτή και την απάντηση του επιτρόπου κ. Χαν, για τις πυρκαγιές στο νησί La Gomera, όπου την 4η Αυγούστου 2012 ξέσπασε πυρκαγιά και για την οποία η ισπανική κυβέρνηση κατέθεσε αίτηση στις 23 Σεπτέμβρη (ενάμιση μήνα μετά την εκδήλωσή της) για να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης, με βάση την παρ.2 του Κανονισμού 2012/2002.

Αν κάποιοι επιμένουν και μετά από αυτό ότι η ελληνική κυβέρνηση καλώς δεν κατέθεσε αίτηση, σε αντίθεση με την Ισπανία η οποία κατέθεσε και εξετάζεται τώρα για το νησί La Gomera, έχουμε και άλλα να τους δείξουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χουντής.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο ευρωβουλευτής Juan Fernando López Aguilar, ανέφερε στον επίτροπο Χαν: «Δεδομένης της εκτεταμένης καταστροφής, προτίθεται η επιτροπή να ενεργοποιήσει το Ταμείο Αλληλεγγύης για να βοηθήσει την οικονομική ανάκαμψη του νησιού, λαμβάνοντας υπ' όψιν ειδικότερα ότι, η εν λόγω περιοχή, είναι από τις εξόχως απομακρυσμένες περιοχές και ως τέτοια θα έπρεπε να της δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, υπό τις διατάξεις του Άρθρου 2 του Κανονισμού 2012/2002;».

Η απάντηση που έλαβε είναι η εξής: «η αίτηση εξετάζεται τώρα λαμβάνοντας υπ' όψιν όλους τους σχετικούς παράγοντες, περιλαμβανομένου του γεγονότος ότι η La Gomera ανήκει στις εξόχως απομακρυσμένες περιοχές.

Εάν οι προϋποθέσεις που τίθενται στον Κανονισμό του Συμβουλίου 2012/2002, που συστήνει το Ταμείο Αλληλεγγύης, διαπιστωθεί ότι πληρούνται, η Επιτροπή θα προτείνει την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης και θα ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο να εγκρίνουν το κατάλληλο ποσό βοήθειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου