Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Διόρθωση του παράβολου των υποψήφιων οδηγών ζητά ο ΙΣΑ

Διόρθωση του παράβολου των υποψήφιων οδηγών ζητά ο ΙΣΑΕπιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον Κώστα Χατζηδάκη

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου, Κώστα Χατζηδάκη, ζητά τη διόρθωση του ποσού παραβόλου που καταβάλλουν οι υποψήφιοι οδηγοί για την συμμετοχή του στις σχετικές εξετάσεις.

Οι γιατροί επισημαίνουν πως...
παρόλο που η αμοιβή τους έχει μειωθεί στα 10 ευρώ, οι υποψήφιοι οδηγοί εξακολουθούν να πληρώνουν το ποσό των 20 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Αξιότιμε κε. Υπουργέ,

Δια της παρούσης επιθυμούμε να σας θέσουμε το ζήτημα που υφίσταται με το ποσό το οποίο αναγράφεται και βεβαίως πληρώνουν οι υποψήφιοι οδηγοί, προκειμένου να συμμετάσχουν στις σχετικές εξετάσεις.

Σας είναι ήδη γνωστό, το πρόβλημα που έχει γεννηθεί δυνάμει του με αρ. πρωτ. 14537/2616/22-3-12 έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύου αναφορικά με τις αποζημιώσεις των ιατρών που προβαίνουν στην πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση υποψηφίων οδηγών, – όπως σας το είχαμε και εμείς επισημάνει- με σχετική επιστολή μας.

Το πρόβλημα που τίθεται στην πράξη είναι ότι ενώ η αμοιβή των ιατρών έχει μειωθεί στα 10 ευρώ (κατ’ εσφαλμένη ερμηνεία της σχετικής διάταξης σύμφωνα με την άποψή μας), οι υποψήφιοι οδηγοί εξακολουθούν να πληρώνουν δυνάμει του σχετικού παραβόλου το ποσό των 90 ευρώ, ήτοι για αμοιβή των αντίστοιχων ιατρών (οφθαλμίατρου και παθολόγου) το ποσό των 20 ευρώ στον καθένα.

Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε δυνάμει των ανωτέρω λεχθέντων δημιουργείται ζήτημα ανισότητας και παραπλάνησης των υποψήφιων οδηγών, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα για την διόρθωση του ποσού στο σχετικό παράβολο μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου